Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

ŠTITE SRCE, SPREČAVAJU PREVREMENO STARENJE: Evo zbog čega je dobro jesti ljubičaste namirnice

Ako volite da jedete voće i povrće ljubičaste boje, imamo dobre vesti za vas.

1609186520_namirnice.jpg
Foto: depositphotos
Oglas

Kada razmišljate o hrani, ljubičasta sigurno nije prva boja koje se setite, ali kada je naše zdravlje u pitanju, ljubičaste namirnice donose niz prednosti.

Pročitajte još: Čudesna KONOPLJIKA: Ženama vraća mogućnost za POTOMSTVO

Ako želite da popravite određene aspekte zdravlja, da se dobro osećate ili samo da se relaksirate, moćne ljubičaste namirnice i te kako će vam biti od pomoći. Iako ovakva hrana možda nije svakodnevna na vašem jelovniku, za ceo organizam je dobro birati ljubičasto, evo i zašto.

LJubičaste namirnice sprečavaju prevremeno starenje
Foto: despositos

LJubičastu boju namirnice duguju pigmentu zvanom antocijanin, koji je snažan antioksidans i zaštitnik koji pomaže u smanjenu rizika od raka, jača pamćenje i doprinosi zdravom starenju.

LJubičaste namirnice štite srce

LJubičasto voće i povrće bogato je flavonoidima, odnosno jednima od najmoćnijih fitohemikalija. Flavonoidi su dobri za srce, kardiovaskularni sistem i snižavaju rizik od srčanih bolesti.

 Patlidžani, kupus, luk, artičoke, grožđe, šljive, smokve, borovnice, kupine

LJubičaste biljke:

Čak i biljke ljubičaste boje, poput lavande, povoljno deluju na vaše zdravlje. Osim divnog mirisa koji lavanda dodaje proizvodima za negu kose i kože, ova biljka popravlja cirkulaciju i smanjuje teskobu, nesanicu i depresiju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas