· · Komentari: 0
VIRUS

Mira Furlan je zbog njega UMRLA! Šta je virus Zapadnog Nila i kako se PRENOSI?!

Mira Furlan je već duže vreme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je preneo zaraženi komarac.

1611306930_58347_mf_f.jpg

Kako mediji navode proslavljena glumica Mira Furlan bila je zaražena virusom Zapadnog Nila.

Zbog teške bolesti, poslednjih nekoliko meseci provela je u teškom stanju boreći se za život. Iako joj je u bolnici u SAD-u pružena najbolja moguća medicinska nega, bolest je ipak, nažalost, bila jača.

Pročitajte još: EVO OD ČEGA JE PREMINULA MIRA FURLAN: Već duže vreme se borila, ali nije izdržala

Šta je virus Zapadnog Nila?

- Svake godine javlja se virus groznice Zapadnog Nila. Prenosi se putem ujeda komaraca koji u sebi nose ovaj virus. Virus groznice Zapadnog Nila retko kada može izazvati neki teži oblik zaraze, kao što je zapaljenje moždanica ili kočenje vratnog dela. U lečenju od ovog virusa ne mogu pomoći antibiotici, a preporuka je da se leči opštim metodama - govorio doktor Radmilo Petrović u jednom intefrvjuu za Magazin Novosti.

Prevencija je najbolja zaštita!

- Prevencija je najbolja zaštita u slučaju ovog virusa. Paziti se da vas ne ujedu komarci, nositi dugačke rukave ukoliko ste na otvorenom, zaštititi lice, a kod kuće postaviti mreže za komarce na prozorima. Preporuka je i kolektivna mera zaštite, a to je prskanje protiv komaraca - zaključio je tada doktor Petrović.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.