· · Komentari: 0
ljubavne veze

PET SAVETA za skaldniji život sa partnerom

Tek nakon što odlučite da živite zajedno sa svojim partnerom, možete stvarno da otkrijete da li ste zaista kombatibilni i da li vaša veza ima budućnost.

1619441683_Depositphotos_461700228_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Zajednički život neke parove još više zbližava, dok drugima pokazuje da nije sve baš tako ružičasto u njihovoj vezi, kao što im se činilo pre toga.

Postoje, međutim, načini da popravite svoj odnos sa partnerom ako živite pod istim krovom, čak iako ste svoj zajednički život započeli sa nesuglasicama. Iz tog razloga vam preporučujemo da poslušate sledećih 5 saveta koji vam mogu pomoći da imate skladniji zajednički život sa partnerom.

Stručnjaci za veze preporučuju ljudima da nikada ne odu na spavanje pre nego što razreše svoj konflikt sa partnerom.

Pročitajte još: Svaki treći muškarac odluku donese preko noći, a 25% žena se udaje zbog para!

Dogovorite se oko rasporeda vaših dnevnih aktivnosti

Napravite podelu poslova u kući
Najskladnije su one veze u kojima partneri pođednako rade kućne poslove. To ne znači da morate da radite svaki od ovih poslova u istom obimu kao i vaš partner, već da zadatke raspodelite tako da kada se sve sabere, jednako doprinosite čišćenju i održavanju domu. Vi, na primer, možete da operete sudove kada vaš partner kuva, ili možete da usisate kuću, ako on briše prašinu.

Život u zajedničkom domu će vam biti jednostavniji, ako se sa partnerom dogovorite kada ko ujutru i uveče ide u kupatilo, kada ko stiže da jede i kojim danima i u koje vreme to radite zajedno, kada svako od vas leže u krevet i ustaje, kada jedan partner voli da bude mir u kući, a kada drugi stiže da obavlja kućne poslove itd.

Razgovarajte o novcu i troškovima zajedničkog života

Dogovorite se da li ćete da delite troškove plaćanja računa ili će jedan od vas da snosi veći teret ovih finansijskih obaveza. Takođe je preporučljivo da zajednički planirate nove investicije u vaš životni prostor i da ništa po tom pitanju ne preduzimate na svoju ruku.

Ne insistirajte da sve radite zajedno

Kohabitacija ne znači da sve morate da radite zajedno sa partnerom. LJudima treba prostor za sebe i vreme koje će posvetiti isključivo svojim interesovanjima. Važno je i da omogućite svom partneru da se povremeno i malo odmori od vas, a sigurni smo da će i vama prijati trenuci u kojima ne pričate i opuštate se svako za sebe.

Dogovorite se da li ćete da delite troškove plaćanja računa ili će jedan od vas da snosi veći teret ovih finansijskih obaveza.

Pročitajte još: NEVEROVATNO, ali istinito! Evo zašto je svakoj ženi potreban NEVERAN MUŠKARAC...

Rešavajte sve konflikte što je brže moguće

Stručnjaci za veze preporučuju ljudima da nikada ne odu na spavanje pre nego što razreše svoj konflikt sa partnerom. To je svakako dobar savet, ali ne treba previše da se nervirate ako vam to ponekad ne pođe za rukom. Izglađivanje odnosa ujutru, za vreme doručka, takođe je poželjno. Ako pak ne rešite svoje razmirice sa partnerom u dogledno vreme, rizikujete da uđete u mnogo dublji konflikt s njim, koji može dovesti i do raskida.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.