· · Komentari: 0

Pvi znakovi da se zaljubljenost pretvara u OPSESIJU: Prepoznajte problem na vreme

Na početku svakog odnosa, posebno u fazi zaljubljivanja, ulažemo puno energije u vezu, što je potpuno na mestu

1674989543_shutterstock_573171940.jpg
Foto: Shutterstock

Fokusiramo se na tu osobu, razmišljamo o njoj, želimo što više vremena da provodimo sa tom osobom, naša sva energija i misli usmerene su ka osobi koja nam se dopada.

Kada postoji rizik da se nevina zaljubljenost razvije u opsesiju?

Zanemarujete svoje obaveze

Zbog veze svoju karijeru, obrazovanje ili druge važne obaveze stavljate po strani. Čak i ako vam se partner javi u poslednjem trenutku, ostavite sve van vaših ruku i prilagođavate se njegovim željama. Spremni ste da pomerite sve sastanke, preglede kod lekara, možda čak i uzmete godišnji odmor ili bolovanje sa posla samo da biste udovoljili željama partnera.

Uvek ste na raspolaganju

Čak i ako nemate planove sa svojim partnerom, još uvek ne pravite svoje. Partneru ste uvek na raspolaganju i čak i ako se ništa niste dogovorili, nemojte se posvetiti svojim hobijima i aktivnostima jer uvek želite da mu budete na raspolaganju. Vi ste takođe ta koja se uvek javlja na telefon i spušta slušalicu u istom trenutku kada vas partner kontaktira.

Ovakvim postupcima zanemarujete sebe, svoje želje i praktično svoj život. Kada izgubite vezu sa sobom, to se odražava i na pogoršanje odnosa; ključ uspešne veze je da svaka osoba takođe ima svoja interesovanja, hobije i vreme za sebe.

Ostali odnosi trpe

Toliko vremena i energije posvećujete svojoj romantičnoj vezi da vaše druge veze trpe zbog toga. Ođednom više nemate vremena da vidite prijatelje ili porodicu. Čak i kada se vidite, većinu vremena razgovarate o svojoj vezi i niste zainteresovani da razgovarate o bilo čemu drugom. Često se dešava u takvoj situaciji da i prijatelji počnu da se udaljavaju od vas, jer vide da više nemate želju za druženjem.

Ako primetite ove znakove kod sebe, prvo se zapitajte zašto to radite. Šta želite da postignete? Razmislite da li se ovi obrasci primenjuju na vaše prošle veze i šta možete da uradite da ih promenite. Naravno, uvek možete potražiti stručnu pomoć i tako otkriti kako sebi možete još pomoći. Radeći na sebi, poboljšaće se i vaš odnos.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.