Oglas
· · Komentari: 0
FARBANA KOSA

Ako niste zadovoljni BOJOM KOSE, postoje TRI načina da je se rešite uz pomoć sastojaka iz kuhinje

Ponekad boja kose ne ispadne onako kako smo zamislili.

1631785276_kosa.png
foto: Piksabej
Oglas

Ukoliko niste zadovoljni rezultatom nakon posete frizeru, boju možete popraviti kod kuće, i to zahvaljujući namirnicama koje svi imamo.

Ovo su sjajni trikovi kako da što brže isperete neželjenu farbu, i posvetlite pretamnu boju kosu.

Pročitajte još: BOL U GLAVI, PROREĐENA KOSA: KONJSKI REP može biti i te kako štetan ako ga vezujete na OVAJ NAČIN

Možete da birate između sirćeta, vitamina C i sode bikarbone.

Sirće

Sirće ima jako široku namenu - kako u kuvanju, tako i u čišćenju, pa čak i kada je zdravlje u pitanju. Međutim, sirće može biti upotrebljivo i u službi lepote, posebno kada je u pitanju isiranje farbe za kosu, koja vam se nikako ne dopada na vama. Sirće možete koristiti bez ustručavanja, jer ne oštećuje teme. 

Dovoljno je samo da napravite mešavinu sirćeta i vode i to u razmeri 1:1, a ako želite da vam se boja brže skine, možete praviti mešavinu sa većim procentom sirćeta. Potom naprskajte celu kosu ovom mešavinom, i umotajte je u kapu za kupanje. Ostavite sirće da deluje 30 minuta, pa onda isperite. 

Vitamin C

Iako mnogi misle da je za uklanjanje boje najefikasniji limunov sok, to ipak nije istina. Naime, kada je u pitanju skidanje farbe, tablete vitamina C deluju bolje i brže od limunovog soka, a rezultati će biti vidljivi već nakon prve upotreve vitamina C.

Potrebno je da desetak tableta vitamina C rastvorite u malo vode, i da ih pritom gnječite kašikom dok ne dobijete pastu. Potom tu pastu nanesite na mokru kosu, preko koje ćete staviti kapu za tuširanje, i ostavite je da deluje sat vremena. Nakon toga operite kosu na uobičajen način.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je kraljica među namirnicama zbog svoje jako široke primene. Zahvaljujući njoj, moći ćete i da skinete farbu. i to na vrlo jednostavan način.

Pomešajte jednu kašiku sode bikarbone sa dve manje kašike šampona koji trenutno koristite i dobro promešajte. Zatim ovu smesu nanesite kao običnu masku za kosu. Dobro je utrljajte, pa je potom isperite. Tretman ponavljajte na nekoliko dana, u zavisnosti od toga koliko često perete kosu.

Rezultati neće biti odmah vidljivi, ali će vremenom boja posvetleti, i vratiti se na staru.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas