Oglas
· · Komentari: 0
MUŠKA MODA

Bekam tera "pompadur", Bred undercut, a jednom glumcu je frizura buzzcut zaštitni znak

Najbolje muške frizure one koje su izdržale test vremena, “preživele” mnoge sezone i ostale moderne do danas. Evo nekih od njih…

1620122041_TOOO.jpg
Foto: EPA
Oglas

Šta čini “kul” mušku frizuru? Ona ne mora da bude slepo pridržavanje modnih i trendovskih diktata ili podražavanje izgleda planetarno popularnih sportskih, muzičkih ili glumačkih imena. Suština je, zapravo, u bezvremenosti. Nonšalantnosti. Samopouzdanju.

Pročitajte još: Kupite OVIH 6 stvari i zablistajte u svakoj prilici! Trendi garderoba za tople dane (FOTO)

Buzzcut

Jednostavno rečeno, ovaj način šišanja podrazumeva da sve dlake na glavi budu jednake dužine, a to se najlakše postiže mašinicom. Odgovara svima, ali najviše muškarcima koji imaju četvrtast ili ovalni oblik lica. Kako to u praksi izgleda, znaćete već pri pogledu na Toma Hardija ili Džastina Timberlejka.

Timberlejku je buzzcut zaštitni znak!

Pročitajte još: Nekad i sad: Evo kako i koliko se muška moda promenila u poslednjih 100 godina (VIDEO)

Od frizera samo zatražite da vam kosu skrati mašinicom. Možete da krenete od “šestice”, pa ako zaključite da je predugačko, jednostavno zatražite da još malo skine. Doduše, poslednjih godina se buzzcut sve češće radi makazama, što je zahtevnije.

Pompadur

Na papiru, “pompadur” bi moglo da zvuči kao nešto što može da bude zanimljivo sezonu-dve, a da onda postane predmet podsmeha. Međutim, ovaj stil je prisutan već duže od veka i iz godine u godinu, zahvaljujući blagim korekcijama, nastavlja da bude među omiljenim. Kosa je gore duga i začešljana tako da stvara dramatičan volumen. Predstavnici ovog stila su, recimo, Bruno Mars i Dejvid Bekam.

Bekam tera "popadur" i lepo mu stoji.

Zbog često ekstremne visine na vrhu, ova frizura nije najprikladnija za muškarce sa dugim ili pravougaonim oblikom lica, ali zato odgovara onima sa kvadratnim, ovalnim i okruglim.

Zalizana

Kosa je mnogo duža na vrhu i potpuno zalizana, kao kod, recimo, Breda Pita ili Artura Šelbija iz “Birmingemske bande”.

Pročitajte još: Uradite SAME: Evo kako da uske farmerke pretvorite u POPULARNE ZVONCARE (VIDEO)

Ovaj način šišanja (slicked back undercut) ima sličnosti sa stilom pompadur, ali kako je kosa na vrhu nešto kraća, odgovara i izduženim licima.

Vojnička je odlična ako je stilizovana.

Da biste se opredelili za ovu frizuru, neophodno je da pre odlaska kod frizera pustite da vam kosa poprilično naraste. A stilizovanje je prilično lako - samo upotrebite odgovarajući proizvod i provucite ga kroz kosu na vrhu.

Stilizovana vojnička

Klasična vojnička frizura nije oduvek bila moderna. Pre bi se moglo reći da su je nosili konzervativci. Međutim, vremena su se promenila i zahvaljujući malim izmenama i dugom nizu poznatih ličnosti koje su je u međuvremenu nosile (na primer, glumac Rajan Rejnolds), postala je trend.

Pročitajte još: Da li konzumiranje mleka i mlečnih proizvoda dovodi do pojave akni na licu?

Odgovara svima, a dovoljno je samo da frizeru objasnite da želite klasičnu mušku frizuru, ali nešto moderniju, veoma kratku pozadi i sa strana. Ako je kosa na vrhu dovoljno kratka, nije potrebno ni da je stilizujete. Jednom u dve sedmice neznatno je potkratite da bi delovala uredno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas