Oglas
· · Komentari: 0

Kako uneti vitamin E u dnevnu rutinu nege kože: Evo gde možete da ga pronađete u hrani

Vitamin E se u poslednje vreme sve češće pominje kada je reč o nezi kože

1687081062_3dcaeac9046d473be2dce9267da0e05a4760adb8.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Vitamin E se često pominje zbog mnogih prednosti koje pruža koži, posebno u hidratantnim suvim delovima. Vitamin E je rastvorljiv u mastima i skladišti se u sebumu kože i pomaže koži da zadrži vlagu.

- Vitamin E pruža dve prednosti. Veoma je hidratantni molekul jer ima mogućnost da apsorbuje vodu. To može biti od velike pomoći za niz kožnih poremećaja. Pomaže u različitim vrstama obnove ćelija od oštećenja od sunca do podrške zarastanju ožiljaka ili opekotina - objašnjava dermatolog Ava Šamban

Optimalan način da dodate vitamin E u svoju dnevnu rutinu

Ne samo da vitamin E pruža koži vlagu, već je i štiti od slobodnih radikala, podstiče proizvodnju kolagena i poboljšava cirkulaciju, a sve to održava kožu živom i nahranjenom.

- Najbolji način da se koristi je u kombinaciji sa vitaminom C, tako da često preporučujem serume koji sadrže i jedno i drugo. U idealnom slučaju, trebalo bi da nanesete vitamin E na čistu kožu za najbolje rezultate. Operite lice, nanesite serum, a zatim krema za sunčanje ide na vrh - rekao je dermatolog i saradnik Američkog društva za kozmetičku dermatološku hirurgiju dr Nkem Ugonabo za Žensko zdravlje.

Imajte na umu da telo proizvodi vitamin i E iz hrane. U svoje obroke možete dodati orašaste plodove, semenke, cela zrna, spanać, avokado i maslinovo ulje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas