Oglas
· · Komentari: 0
NEGA KOŽE

Sve koristi ULJA GROŽĐA za vašu kožu! Isprobajte

Da li ste znali da mnoga ulja koja koristite za pripremu svojih omiljenih jela možete upotrebiti i za negu svoje kože?

1611146507_Depositphotos_218139090_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Uz pomoć nekih od njih možete tretirati suvu kožu, ublažiti oštećenja od sunčevih zraka i eliminisati začepljene pore. Ulje grožđa je jedno od tih ulja. Broje studije potvrđuju da zahvaljujući svojim hranljivim svojstvima. Lokalno nanošenje ulja grožđa, bilo da se koristi za masažu ili hidrataciju, može dovesti do smanjenja akni i hiperpigmentacije.

Pročitajte još: Napravite SAMI kremu za strije od samo TRI SASTOJKA

HIDRATACIJA KOŽE I SMANJENJE SUVOĆE

Foto: Depozit

Suva koža je čest problem kako kod odraslih tako i kod dece, pri čemu su najčešći razlozi upotreba vruće vode pri kupanju, sapuna i deterdženata. Ovi proizvodi uklanjaju prirodna ulja sa kože i dovode do njenog poremećaja. Koža postaje suva, gubi svoju elastičnost, a javljaju se pri tom svrab i osetljivost. Nanošenje ulja grožđa na kožu lica i tela pomaže u održavanju njene vlažnosti, donoseći sa sobom umirujuće efekte.

Pročitajte još: Napravite sami piling za telo i lice uz pomoć prirodnog ULJA

POMOĆ U BORBI PROTIV AKNI

Budući da ima antimikrobna svojstva, ulje grožđa pomaže u sprečavanju nakupljanja bakterija koje mogu dovesti do začepljenja pora i izbijanja akni. Takođe ovo ulje u sebi sadrži jedinjenja i masne kiseline koje pomažu pri zarastanju ožiljaka i tragova koje su ostavile akne na licu. Budući da nije teško ulje, pogodno je i za osetljivu kožu, pa čak i za masnu kožu u manjim količinama.

Pročitajte još: Niste ni znali, ali evo kako još možete da upotrebite MASLINOVO ULJE u kući?

POMOĆ PRI OŠTEĆENJIMA NA KOŽI KOJE JE IZAZVALO SUNCE

Ukoliko ste dugo bili izloženi suncu i vaša koža je pretrpela oštećenja, najbolje rešenje vam se pruža u pogledu ulja od grožđa. Ono sadrži brojne antioksidante kao što su vitamin E, fenolna kiselina, karotenoid, tanin i ima aniti-imflamatorna svojstva. Zahvaljujući svojoj sposobnosti odbrane od oksidativnog stresa ulje grožđa poboljšava izgled kože koja je dugo bila izložena sunčevim zracima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas