Oglas
· · Komentari: 0
nega

Koliko puta dnevno treba da ČEŠLJAMO KOSU? Obratite pažnju na njen tip

Svi imamo neku rutinu održavanja kose koju sledimo na dnevnom nivou, ali da li je ta rutina dobra?

1651742382_profimedia-0294916944.jpg
Foto: profimedia
Oglas

Usvajanje pravilne rutine je važno za dugovečnost kose. Tako se nameće pitanje koliko često treba da češljamo kosu? Kao osnova, preporučuje se da češljate kosu dva puta dnevno, ovakva rutina održaće je zdravom. Međutim, ovaj predlog nije prikladan za svaki tip kose. Većina tipova kose će imati koristi od češljanja dva puta dnevno, ali u nekim slučajevima, ukoliko recimo imate kovrdžavu kosu, češljanje dva puta dnevno nije neophodno. Ako imate izrazito dugačku kosu, ipak bi trebalo da je češljate češće.

Pročitajte još: Kako da se našminkate ako imate OKRUGLE OČI? Malim trikovima učinite da zablistaju

Kosu češljamo za opšte zdravlje dlake. Ako ne češljate kosu dovoljno, ona neće da ima onaj prelep sjaj kakav svi želimo. Naše vlasište prirodno proizvodi ulja, a češljanje pomaže da se ta ulja protežu kroz kosu. Takođe, ova rutina podstiče uklanjanje opuštenih dlačica i stimuliše rast kose. Ovo bi moglo da nas navede na to da kosu češljamo mnogo češće, ali ni to ne bi bilo dobro.

Kako češljati kosu?

Postoji odgovarajući način češljanja kose za svaki stil i dužinu. Prva stvar koju treba uzeti u obzir je da li koristite ispravnu četku. Svaka četkica ima vrlo specifičnu svrhu.  Ako pokušavate da raspetljate kosu, koristite nežnu četku,a ako pokušavate da je stilizujete, koristite okruglu četku. Nikada ne koristite okruglu četku na kosi koja je već suva.

Pročitajte još: Napravite savršeni "frenč" na vašim noktima uz pomoć ovog JEDNOSTAVNOG TRIKA! (VIDEO)

Ukoliko želite da raščešljate kosu ne četkajte je od korena do krajeva. Na ovakav način je oštećujemo. Umesto toga, počnite od dna i prvo raspetljajte taj deo.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas