Oglas
· · Komentari: 0
klasika

MINI SUKNJA je nastala 60-ih godina: Sada se vratila i žene su oduševljene

Prva mini suknja prodata je davne 1963. godine i promenila je tok istorije mode.

1623093041_Depositphotos_77458336_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Leto se konačno približava, a to znači da ćemo konačno moći da se opustimo i skinemo sa sebe sav "teret" ili bar slojeve garderobe koje smo nosili.

Tu na scenu stupa letnja moda, a sa njom suknja klasik koja nikada ne stari. Govorimo o čuvenoj mini suknji, suknji koja od kada se pojavila, sad već jako davno, se silazi sa trona omiljene suknje ženema širom sveta.

Pročitajte još: Ženska odela su opet u TRENDU! Nose se na TRI načina, a prvi su dugačke, široke nogavice (FOTO)

Istorija mini suknje

Za njenu pojavu najsaslužnija je britanska modna dizajnerka Meri Kvant. Bila je ikona mode 60-ih godina, a upravo ona je osmislila nama dragu mini suknju.

Prva mini suknja prodata je u njenom butiku u Londonu 1963. godine. Ideja joj se javila jer je želela da žene izađu iz modne jednoličnosti koja je sve vreme bila zastupljna i definitivno je u tome i uspela.

Druga važna žena u istoriji mini suknje je manekenka Tvigi koja ju je prva prošetala modnom pistom.

Foto: deposit

Mini suknja za leto

Ove sezone popularne su mini suknje u svim materijalima, dezenima i bojama. Možete da se odlučite za jednostavnu teksas varijantu ili satensku suknju, model 90-ih koje su se ovih meseci vratile na pozitivno iznenađenje svih.

Pročitajte još: Sofija Milošević diktira trendove u Beogradu: NJene omiljene sandale jedne od najtraženijih (FOTO)

Uklopite je uz zanimljive boje majice ili košulje, sandale ili patike, izbor je na vama. Mini suknja se vratila i verujemo da ćete uživati u njoj celog leta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas