· · Komentari: 0

Nemojte bacati koru od banane: Možete je iskoristiti za PEDIKIR, rezultatom ćete biti oduševljeni

Iskoristite koru od banane za ovo i bićete oduševljeni

1660483279_pexels-vanessa-loring-5966630.jpg
Foto: Pexels

Banane su jedne od omiljenih voćki većini. Pored brojnih benefita za zdravlje one mogu dobro poslužiti i za pedikir. Da, dobro ste pročitali, kore od banane mogu biti veoma korisne kada je u pitanju nega stopala.

Zdravstvene prednosti banana svima su poznate. Ukoliko jedete dve banane dnevno one vam mogu omogućiti više energije, sprečiti da vam se grče mišići, a ako ih konzumirate redovno imaćete manje problema sa želudačnom kiselinom i poboljšaće vam se pražnjenje creva. Takođe pomažu u borbi sa anemijom.

Pročitajte još: Prirodna rešenja za crvenilo i otok od bubuljica: Nanesite ove sastojke i nestaće preko noći

Kada pojedete bananu i učinite nešto dobro za svoj organizam, koru nemojte bacati jer i nju možete da iskoristite, evo i kako.

Foto: Pexels

Ogulite bananu, pojedite je i sačuvajte koru. Operite noge i dobro ih osušite. Sada uzmite koru od banane i trljajte tabane sa unutrašnjim delom kore. Omekšavajući i hranljivi sastojci će učiniti svoje – tabani će ih brzo upiti. Stopala zatim isperite mlakom vodom ili ih stavite u kupku sa toplom vodom i malo sode bikarbone.
Nakon toga nanesite losion za telo na stopala i obujte suve, čiste čarape. Rezultatom ćete biti oduševljeni.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.