Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA KOSE

Olakšajte sebi: Nemojte PRETERANO ČESTO prati kosu!

Aktivan život podrazumeva i češće lučenje znoja i izlaganje kose različitim hemijskim dejstvima, bilo da smo u kancelariji, potom u gradskom prevozu, teretani...

1601243249_pranje-kose.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Tip kose, tip kože glave, stil života, životne navike i aktivnosti, sve su ovo faktori koji utiču na stanje kose, njeno zdravlje i jačinu, ali pre svega i njeno učestalo prljanje.

Pročitajte još: Plavuše su uvek u modi, ali NIKAKO i NIKADA ova nijansa!

Ukoliko vodite aktivan život, vežbate, plivate, mnogo se svakodnevno krećete ili boravite u okolini u kojoj je kosa izložena raznoraznim hemikalijama, verovatnije je da ćete morati češće da je perete.

Ređe perite kosu da bi duže bila čista

Najpoznatiji svjetski frizeri tvrde da se kosa ne sme tretirati proizvodima koji bi je lišili njihovog prirodnog ulja, a to znači da kosa nikako ne sme da se pere svakog dana.

Pročitajte još: Zašto imamo PODOČNJAKE: Ovo su glavni uzroci

Kosa ne sme da se pere svakog dana!

Ne samo da česti tretmani hemikalijama uništavaju korisna ulja, nego tome dodatno pripomažu i topla voda i korištenje fena, pegle ili figara za kosu. Ako se smanji upotreba hemikalija na kosi, kosa će se češćeprljati i imaćemo potrebu da je češće peremo, a ako želimo da produžimo period između dva pranja, uvek možemo koristit šampon za suvo pranje.

Pročitajte još: Kako da kosi VIZUELNO date VOLUMEN?

Da li treba dva puta šamponirati kosu?

Stručnjaci preporučuje da dva puta šamponiramo kosu. Prvo šamponiranje skinuće prljavštinu, a drugo će pružiti tretman kosi.

Kosa se šamponira dva puta.

To koliko je često peremo zavisi i od tipa kosu. Suvu će kosu možda trebati prati češće, ali sa manje šampona. Kosa tokom dana dehidrira pod uticajem vetra, sunca i zagađenog vazduha pa bi bolje bilo prati je češće.

Nekada će biti korisno i samo je ukvasiti je i naneti regenerator.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas