Oglas
· · Komentari: 0
LEPOTA I NEGA

Otkrivamo tri tajne zbog čega su JAPANKE uvek vitke i sporije stare

Vanvremenska leepota koju žene iz Japana poseduju uvek je privlačila pažnju

1611100523_asia-1822521_960_720.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Tajna svežeg i mladolikog izgleda, ali i savršene figure kod žene iz Japana je u zdravoj ishrani, ali i japanskoj kulturi serviranja malih porcija.

Pročitajte još: Prvi put - AJDE, drugi put - nema smisla, ali TREĆI PUT - aman čoveče! Zašto je TREĆA preljuba KOBNA?

NJihova ishrana većinom se sastoji od ribe, algi, voća, soje, pirinča, povrća i zelenog čaja. Osim što je zdrava, sva ta hrana ima i učinak protiv starenja, zbog čega je nekada teško odrediti koliko godina ima neka žena iz Japana.

Žene u Japanu gotovo uvek jedu obroke pripremljene kod kuće...

Naomi Morijama, autorka knjige “Japanke ne stare i ne goje se” otkrila je neke tajne dugovečnosti i večne mladolikosti čudesnih Japanki. 

Pročitajte još: Psiholog Marina savetuje: Šta uraditi kada on kaže da mu "TREBA PROSTORA"?

1. Žene u Japanu gotovo uvek jedu obroke pripremljene kod kuće koji se većinom sastoje od grilovane ribe, kašike pirinča, kuvanog povrća, supe, zelenog čaja i voća. Japanke konzumiraju čak 10 odsto ukupne konzumacije ribe na svetu, a čine samo dva odsto svjetske populacije.

2. Hrana se lagano kuva ili griluje, a umesto hleba, Japanke jedu pirinač. Uobičajeni japanski doručak čine komad ribe, pirinač, tofu, alge, supa, mladi luk, omlet i zeleni čaj, sve u malim porcijama. Pirinač jedu za svaki obrok i to je najveća razlika između načina života na Istoku i Zapadu.

Pročitajte još: Četiri jednostavna objašnjenja zašto žene NE RAZUMEJU muškarce

3. Slatki deserti su retkost u japanskoj kuhinji, a i kada se jedu uvek je reč o malim količinama. Nije da Japanke ne vole čokoladu i kolače, već jednostavno su svesne posledica i štetnih uticaja slatkiša na zdravlje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas