Oglas
· · Komentari: 0

3 modela letnje obuće koja mogu biti pogubna po vaša stopala: Doktori savetuju da ih izbegavate

Pogledajte koji modeli obuće su štetni po mišljenju stručnjaka

1657888469_ballet-4941738_960_720.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Sa početkom leta na red je došlo nošenje letnje obuće. Mnoge žene se opredeljuju za moderne, lepe sandale, koje mogu štetiti našem stopalu. Iako na prvi pogled izgledaju savršeno, takve sandale su uglavnom neudobne i mogu da deformišu stopalo. 

Ema Mekonahi, podolog, odnosno stručnjak za zdravlje stopala, ističe da su na primer japanke pogubne za stopala.

“Ako nosite obuću koja vam je samo preko nožnih prstiju, nesvesno ćete skupljati nožne prste kako biste ih zadržali da ne skliznu s nogu. Osim toga, vrlo je verovatnije je da će vam ta obuća u nekom trenutku pasti s noge, pa je lako moguće da ćete izgubiti ravnotežu i povrediti  se”, upozorava ona.

Mekonahi preporučuje letnju obuću koje imaju s tri kaiša – jedan napred, jedan oko sredine i jedan koji će služiti za podupiranje gležnja.

Pročitajte još: Nova torbica brenda "Balenciaga" privukla najviše pažnje na Nedelji mode u Parizu: Spoj tehnologije i mode (FOTO/VIDEO)

Još jedan model je navela i kao vrlo štetan, a to je obuća na visoku potpeticu. Savetuje da se nosi štikla visine oko 2 ili 2 centimetra te da bi često trebalo da menjate visinu štikle jer ako sve vreme nosite istu visinu, moguće je da dođe do skraćivanja mišića na zadnjoj strani nogu.

Ukratko, izbegavajte ova sledeća tri modela letnjih sandala za kako biste što duže sačuvali zdravlje svojih stopala:

1. Japanke

2. Plastične pauče za plažu

3. Sandale na visoke petu

BONUS VIDEO:

 

 

 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas