· · Komentari: 0
SAVET

Sačuvajte izgled kose kao iz salona: Greške zbog kojih se BOJA brže ispira nakon FARBANJA

Uz ove savete kosa će vam izgledati kao da ste juče bili kod frizera.

1643100035_brush-g9f76f84df_1280.jpg
Foto: Piksabej

Pramenovi i farbanje kose nikada neće izaći iz mode, zbog čega se mnoge dame odlučuju da promene prirodnu boju, ili da na taj način prikriju druge nedostatke, poput sedih dlaka.

Međutim, nakon kratkog vremena kosa je izgubila onaj sjaj koji je imala nakon frizerskog tretmana, i boja se isprala - a to je sve zbog pranja kose i šampona.

Pročitajte još: Prirodno je opet u MODI: Boja kose koja definitivno stoji SVIMA je apsolutni hit ove zime (FOTO)

Postoje greške u pranju koje pravimo kod kuće kada je u pitanju nega farbane kose, i upravo su one razlozi zbog kojih se boja ispira.

Važno je naglasiti da kosu ne treba prati 72 sata (odnosno tri dana) nakon farbanja, jer su tada pore dlake otvorene i veliki deo boje će se isprati.

Pored toga,  kosu ne treba prati previše vrućom vodom jer je to može oštetiti, pa je najbolje koristiti mlaku vodu za pranje.

Kao što ni topla voda nije dobra, farbanoj kosi ne prija ni prevelika toplota fena. Ona može oštetiti boju, iritirati teme, a posle farbanja je preporučljivo da kosu sušimo prirodnim putem.

foto: Piksabej

Takođe, aparate za stilizovanje kose koji rade na principu zagrevanja, poput pegle i figara, treba izbegavati kako bi se sačuvao kvalitet dlake.

Još jedan ratzlog zbog kojeg se boja ispira je šampon. Sastav šampona i hemikalije koje se u njemu nalaze, uklanjaju prirodno ulje iz korena i sa kose, što dalje podstiče njeno jače mašćenje. Stoga je važno izbegavati šampone koji sadrže mnogo jakih konzervanasa, sulfata i sintetičkih mirisa.

Bilo da je kosa bojena ili ne, trebalo bi koristiti šampone sa što više prirodnih sastojaka i esencijalnih ulja koji čiste vlasište, a boju ostavljaju netaknutom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.