Oglas
· · Komentari: 0
NEGA KOSE

Stiže proleće, stiže i sveža kopriva: Napravite savršenu tinkturu koja će PREPORODITI vašu kosu (RECEPT)

Kopriva se već vekovima koristi za lečenje kože glave i jačanje vlasi kose.

1617832809_kopriva.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Kopriva se može jesti, a od nje se pravi čaj, sok koji smanjuje upale, pomaže kod problema sa prostatom, jača imunitet, čisti jetru i leči anemiju. Pored svih ovih lekovitih prednosti, kopriva je posbno dobra za jačanje kose i negu kože glave.

Tinktura je zapravo alkoholni ekstrakt iz lekovite biljke, koji se koristi kao tretman protiv peruti i svrba kože glave

Pročitajte još: Milica Milša oduševila fanove FOTOGRAFIJOM iz mladosti: "Bila si i ostala lepotica" (FOTO)

Ona u svom sastavu sadrži mnoge vitamine i minerale od kojih su neki gvožđe, kalijum, kalcijum, fosfor, vitamin A i C, a najveću korist od nje dobija se ukoliko se koristi u obliku tinkture. Tinktura je zapravo alkoholni ekstrakt iz lekovite biljke, koji se koristi kao tretman protiv peruti i svrba kože glave.

Kosa će obožavati tinkturu od koprive

Ukoliko se nikako ne možete rešiti peruti i svrba vlasišta, pa vam je neprijatno zbog velike bele peruti, koja konstantno pada na vaša ramena, tinktura od koprive trebalo bi da reše taj problem. Tinkturu od koprive možete utrljavati na vlasište kako biste podstakli cirkulaciju i ubrzali proces uklanjanja peruti i svrba. Možete utrljati nekoliko kapi pola sata pre pranja kose ili nakon pranja, kao završni tretman.

Pročitajte još: PARFEM nije samo da lepo mirišete, on budi USPOMENE i ima još NEVEROVATNIH prednosti

Kako bi on bio još učinkovitiji, preporučuje se ispiranje vlasišta i kose čajem od koprive, koji će umiriti vlasište i prati je šamponom od koprive. Kopriva je vrlo delotvorna i protiv ispadanja kose. Osim šampona od ove biljke, redovno koristite tinkturu od koprive kako biste podatakli rast mladih vlasi.

Pročitajte još: Sva pravila češljanja kose: Sitnice mogu da utiču na njen kvalitet

Recept za tinkturu

Za pripremu ovog preparata preporučuje sekorišćenje cele biljke, a ne samo listovi. Nožem isecite koprivu na sitne delove, a količina koja vam treba jeste oko dve pune šolje.

Prema staroj recepturi, najviše odgovara komovica, pa nabavite litar ovog alkoholnog pića. Sipajte sitno iseckane delove biljke u staklenu flašu i dobro zatvorite čep. Ostavite bocu da stoji 15 dana, a obavezno svakodnevno mućkajte sadržaj. Po isteku dve nedelje, tinkturu od koprive treba procediti kroz cediljku ili gazu. Čuvajte je u staklenoj ili plastičnoj flaši koja je tamnije boje, a nije preporučljivo ostavljanje na mestu koje je osunčano. Nemojte je držati u frižideru, već na sobnoj temperaturi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas