· · Komentari: 0
bore

Zašto ISPOD OČIJU stavljamo POSEBNU KREMU, a ne onu za ostatak lica i zbog čega je to VAŽNO?

Otkrivamo zašto se ovaj deo lica ne neguje regularnom kremom za lice.

1597750779_people-2563491_1280.jpg
Foto: Pixabay

Toliko beauty proizvoda na polici... I da, svaka ima koristi. Čak i za područje oko očiju potreban vam je poseban kozmetički proizvod. Dermatolozi kažu da obična krema za lice nije pogodna za ovo osetljivo područje.

Pročitajte još: OVDE možete da birate šta želite, a samo KILOMETAR DALJE vas čeka pravo iznenađenje (FOTO)

Zašto nam je potrebna posebna krema za područje oko očiju?

Foto: Deposti

Koža oko očiju razlikuje se od kože lica. Prvo, tanka je, a drugo, krvni i limfni sudovi nalaze se u ovom predelu, pa je neophodna posebna pažnja i nega. Pored toga, odsustvo lojnih žlezda i mala količina kolagena i elastina čini kožu ranjivijom zbog promena koje dolaze s godinama. Samim tim, da li ste primetili da se najpre pojavljuju bore oko očiju? Da, to je zbog mišića koji su odgovorni za izraze lica (ima ih više od 20). Stručnjaci ne preporučuju nanošenje redovne kreme za lice na ovo osetljivo mesto jer proizvod može izazvati oticanje i iritaciju.

Koža oko očiju je tanja od ostatka lica.

Kako odabrati kremu za područje oko očiju?

Pre svega, obratite pažnju na sastav kreme, jer u zavisnosti od godina, mogu vas zabrinuti različiti problemi u predelu oko očiju: bore na licu, prekriveni kapci, tamni krugovi ispod očiju, oticanje i drugo. Zato se kreme razlikuju po sastavu i teksturi - lagane ili bogate.

Pročitajte još: LAK NA NOKTIMA se ljušti već nakon DVA DANA? Evo kako da to IZBEGNETE

Kako naneti kremu na područje oko očiju?

Za jednu upotrebu trebaće vam prilično malo kreme. Prstom rasporedite masu jednaku zrnu pirinča na kožu oko očiju (ona je najslabija, tako da ne vrši pritisak na nežnu kožu i ne isteže je). Prvo pređite duž donje orbitalne kosti od unutrašnjeg ugla oka do spoljnog, a zatim duž gornje orbitalne kosti od spoljnog ugla oka do unutrašnjeg. Završni korak je izvođenje laganim pokretima tapkanja tako da se proizvod dublje apsorbuje u kožu.

Pročitajte još: MALI da manji biti ne može, ali MORA da ima KARNERE

Napomena: Ne nanosite kremu na gornji pokretni kapak, jer se u protivnom ujutro može pojaviti oticanje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.