Oglas
· · Komentari: 0

Biljka koja može sniziti temperaturu u vašem domu: Rashladite se na prirodniji način

Uz sve to, nije ni zahtevna za održavanje

1690970231_shutterstock_2196579797.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Sanseverija je izuzetna biljka koja tokom leta može značajno sniziti temperaturu u vašem domu.

Poznata i kao "svekrvin jezik", ova biljka potiče iz Afrike i Azije i odlikuje je svojim dugim, uspravnim, zelenim listovima intenzivnih boja. Ona je savršen izbor i za one koji nemaju puno iskustva u brizi o biljkama.

Jedna od ključnih prednosti sanseverije je njena sposobnost pročišćavanja vazduha i apsorbovanja toplote, što je posebno važno u prostorijama bez klima uređaja.

Ova biljka ne zahteva mnogo svetlosti ili vode, što je čini idealnom za unutrašnje prostore. Fascinantno je to što sanseverija može izvoditi fotosintezu čak i tokom noći, oslobađajući kiseonik i apsorbujući ugljen-dioksid, što poboljšava kvalitet vazduha u vašem domu.

Kada je reč o hlađenju, ona ima posebnu sposobnost znojenja tokom toplih dana, oslobađajući vlagu u vazduh i postižući prirodni efekat hlađenja. Stoga, imati nekoliko saksija sa sanseverijom može biti odličan način da prirodno osvežite svoj prostor. Još jedna značajna karakteristika ove biljke je njena sposobnost da apsorbuje toksine iz vazduha. Dokazano je da sanseverija apsorbuje određena hemijska jedinjenja koja se mogu oslobađati iz sredstava za čišćenje, doprinoseći zdravijem okruženju u vašem domu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas