· · Komentari: 0
enterijer

Greške koje u uređenju doma treba da izbegavate: Poštujte pravilo da je manje više

Obratite pažnju.

1608806913_Depositphotos_61233243_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Kada je reč o uređenju doma, postoje određene stvari koje zaista treba da izbegavate.

Imate previše jastučića

Nekoliko dodatnih jastučića može vaš krevet ili kauč učiniti neuporedivno udobnijim, ali nemojte da preterujete. Previše jastučica ne samo da će “smanjiti” prostor predviđen za sedenje već su predodređeni da završe na podu i stvore nered. A to svakako želite da izbegnete.

Pročitajte još: Ova boja novogodišnje dekoracije donosi NERVOZU u kuću! Evo koja pravila FENG ŠUJI morate poštovati

Zidovi u “drečavim” bojama

Iako vas možda privlače atraktivne nijanse, poput crvene ili žute, zbog njih se možete osećati nervozno! Umesto pomenutih, mnogo bolje opcije su bela i plava boja, jer će vam one pomoći da se osećate što opuštenije.

Plava je posebno idealna za spavaću sobu, jer je to umirujuća boja koja vam može pomoći da se brže opustite i zaspite.

Previše tapeta na jednom mestu

Mešanje različitih tapeta u jedan harmoničan dizajn mnogo je teže nego što se čini, a kada se uradi pogrešno, vaša prostorija može izgledati veoma odbojno. Ukoliko vas privlače tapete i drugi printovi, imajte na umu pravilo 60-30-10, što znači da najdominantniji uzorak treba da zauzima maksimalno 60% od ukupne površine zidova prostorije, dok bi sekundarni print trebalo da zauzima 30% i, konačno, print koji je centralna tačka (koji bi trebao da se izdvaja od drugih) 10% od površine prostorije.

Pročitajte još: 8 STVARI koje profesionalni organizatori nikada ne bi izbacili iz kuće

Pretrpavanje polica

Popunjavanje svakog centimetra polica knjigama, slikama i drugim stvarima zapravo će stvoriti suprotan efekat od onog koji želite da postignete. Nema potrebe za pretrpavanjem, jer će police zbog toga da izgledati neuredno i nimalo privlačno. Izložite samo one stvari koje zaista volite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.