Oglas
· · Komentari: 0

Obratite pažnju: Ove stvari nikako ne smete da usisate

Dobro pazite šta usisavate

1670511046_usisivac.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Usisivač je jedan od glavnih aparata kod čišćenja kuće, koji u mnogim slučajevima olakšava posao.

Pročitajte još: Idealno mesto za NOVOGODIŠNJU JELKU prema FENG SHUI pravilima: Birajte tri oblasti u domu

Ipak, postoje i određene stvari koji nikako ne smete da usisate, jer možete ošteti ovaj kućni aparat.

Velike količine kose

Kosa ili dlake vaših ljubimaca nalaze se po celom stanu, a najčešće to ni ne primetimo. Usisivač može da podnese malu količinu kose, ali se savetuje izbegavanje usisavanja veće količine dlaka. Puno kose može zapetljati ili začepiti kanale usisivača.

Staklo

Oštri delovi razbijenog stakla mogu oštetiti unutrašnjost usisivača. Proizvođači preporučuju da se to nikada ne radi.

Sitne čestice prašine

Sitne čestice prašine, poput onih za vreme građevinskih radova, pepela, senke za oči i sličnih stvari, najbolje je počistiti metlom ili pokupiti mokrom krpom. Nije pametno usisavati takav sadržaj jer mogu oštetiti motor usisivača pa postoji šansa da će se ponovo ispustiti u vazduh.

Električne žice

Life Hacker piše da njih ne bi trebalo usisavati jer se mogu oštetiti iznutra.

Lepljive materije

Slično kao i s tečnošću, proizvođači savetuju kako nije nimalo pametno usisavati ljepljive tvari. One mogu začepiti cijev, unutrašnjost ili pak uništiti četku usisavača.

Pročitajte još: Trik za pranje prozora: Očistite lako i jednostavno stakla za samo par minuta

 

Zemlja

Problem je što je zemlja vlažna, a ništa vlažno ne bi smeli da usisavamo. Neće stradati samo elektronika u usisivaču, nego u njemu može početi da se sakuplja plesan i neprijatni mirisi.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas