Oglas
· · Komentari: 0

Koliko OMEKŠIVAČA stavljate u mašinu? Izbegavajte korišćenje čepa, a evo koja količina je idealna

Ukoliko stavljate pogrešnu količinu omekšivača može se desiti da vaša odeća počne da smrdi

1694167970_Foto-Shutterstock-omeksivac.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Pranje veša zna da bude veoma zamoran posao. Ima žena koje vole da im veš danima miriše ja omekšivač, pa stavljaju velike količine prilikom pranja. Tada se može desiti baš suprotan efekat - da veš umesto da miriše, počne da smrdi.

Prva greška koju mnoge žene čine jeste to da pretrpavaju mašinu. Veš koji je naguran ne može lepo da se opere i ispere. To znači da će se na njemu nahvatati ostaci praška i omekšivača i kad se osuši može da počne da neprijatno miriše.

Druga greška jeste to što mnogi stavljaju prašak i omekšivač u isto vreme. Tokom ispiranja tako će se isprati i sav omekšivač i odeća neće biti mirisna i mekana, već će izgledati kao da je oprana bez omekšivača.

Sledeća stvar jeste da se poštuje doziranje praška. Neki stavljaju previše praška, pa se on teško ispira iz stvari, dok ima i onih koji štede, pa ne stave dovoljno deterdženta.

Kada je doziranje omekšivača u pitanju takođe je važno poštovati upute navedene na pakovanju. Ukoliko stavite premalo omekšivača miris neće biti intenzivan, a ukoliko preterate može biti toliko jak da bude neprijatan.

Tako boje neće izbledeti, a veš će biti mirisan i mekan.

Ukoliko vaš tek opran veš ima neprijatan miris potrebno je možda da očistite unutrašnjost mašine. U dozatorima za prašak mogu da se nakupe nečistoće, kao i u bubnju i gumi od vrata. Dobro je očistite i proverite da li mašina greje vodu.

Najbolja količina omekšivača je ona koja je obeležena na posudi u mašini za veš. Obično je obeleženo linijama, za blag miris jedan cvetić, za jači dva, za veoma intenzivan tri. U zavisnosti od toga šta želite pratite doze i sve će biti u najboljem redu.

BONUS VIDEO:

 

 

      Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas