Oglas
· · Komentari: 0

KORISNO I JEDNOSTAVNO: Kako najlakše očistiti fleke od vina?

Ukoliko ste ljubitelj ovog pića, imajte na umu da postoje trikovi koji mogu da pomognu ako se desi da završi na vašoj odeći ili tepihu

1704711203_Foto-Profimedia-vino.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

CRVENO VINO - vlažna fleka

Pospite fleku brašnom ili talkom. Kada se praškasti deo zgruša, skinite ga finim četkanjem četkicom za zube.

Iako je popularan mit da so vadi fleke od vina - nikako ne preporučujemo. So fiksira fleke, a ne pomaže u odstranjivanju.

CRVENO VINO - suva fleka

Fleku prvo navlažite belim vinom. Nakon toga pospite sodu bikarbonu. Ostavite da deluje par sati. Isperite hladnom vodom i ako se fleka skinula, operite artikal kao što ga inače perete.

Ako se nije skinula fleka, pomešajte:

- pola čaše vode

- četvrtinu čaše alkoholnog sirćeta
- četvrtinu čaše alkohola za kućnu upotrebu
Natopite krpu ovom mešavinom i utapkajte je na fleku. Nakon par minuta isperite.

BELO VINO

Fleku prvo isperite hladnom vodom. Za najbolje rezultate izvrnite naopako materijal, tako da voda sa zadnje strane prodire u fleku. Zatim malu količinu praška za veš ili sredstva za skidanje fleka, koje uobičajno koristite, utrljajte u fleku. Nakon par minuta ubacite isflekani komad odeće u veš mašinu i perite ga kako ga inače perete.

Nakon pranja, proverite da li se fleka skinula. Ako je fleka i dalje tu, aplicirajte mešavinu vode i deterdženta za sudove na fleku (tako što ćete krpu natopiti mešavinom i onda utapkati) - nakon par minuta opet operite komad u mašini.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas