Oglas
· · Komentari: 0

MLADI PAR JE IZNAJMIO STAN OD 57 kvadrata i napravio pravu magiju: Ideja za jeftino renoviranje doma (VIDEO)

Sve su napravili sami, a većina materijala je besplatna ili kupljena i radnjama polovne robe

1678527253_stan-naslov-1.jpg
Oglas

Da od iznajmljenog stana od 57 kvadrata možete da napravite neverovatno udoban, svetao i lep dom, pokazuje jedan mladi par iz Tajvana (Kina). Miš i Rajan su oprilikom iznajmljivanja ovog stana od jedne starije dame zatekli prostor u jako lošem stanju, a onda su predložili da renoviraju stan i tako na duže vreme iznajme dom za sebe. Vlasnica stana je pristala, a pošto su dizajneri eneterijera, ovaj par je našao pametna i jeftina rešenja koja možete da primenite i vi u svom domu.

Foto: YT printscreen/NEVER TOO SMALL

U stan se ulazi preko krova zgrade, odnosno kroz čarobnu terasu punu bujnog zelenila. Kako je par naveo, želeli su da u domu naprave taj mini efekat džungle. Većinu stvari u domu su sami napravili, a mnogo toga je kupljeno u prodavnicama polovne robe. Na taj način su puno uštedeli, a kako bi stan potpuno transformisali, skinuli su plafon i napravili potpuno drugačiji raspored.

Foto: YT printscreen/NEVER TOO SMALL

Prvobitno su u stanu dnevni brovak i spavaća soba delili isti prostor u potkrovlju iznad kuhinje, a sada je taj prostor samo spavaća soba. Ceo donji deo je sada sastavljen od dnevne sobe, kuhinje i trpezarije. Prostor je izgledao skučeno, a sa novim rasporedom i plafonima koje su ručno pravili od šper ploča, postao je svetliji i otvoreniji. U stepeništu koji vodi ka spavaćem delu napravljen je prostor za skladištenje. Prostor za ručanje je u sklopu dnevne sobe, a pošto ne gledaju televiziju, par je prekoputa sofe postavio umetničke slike kako bi dodali vizualni efekat.

Foto: YT printscreen/NEVER TOO SMALL

Dom je uređen u kombinaciji retro i modernog, a sadrži i puno autentičnih detalja poput slika, dekorativnih jastučića, ukrasa u makrame tehnici i biljaka. Kuhinja je od dnevne sobe odvojena zavesom, prostor je uzak, ali pametno organizovan. Sa leve strane nalazi se sve za kuhinju koju je par sam napravio, čak su sami i obojili pločice, kako navode u boju "čaja sa mlekom". Sa druge strane kuhinje se nalazi polica, kao improvizovani mini šank, koja savršeno može da posluži za doručkovanje.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas