· · Komentari: 0
PRANJE VEŠA

Provereni načini za UKLANJANJE MRLJA sa naše garderobe

Da li znate kako ukloniti mrlje od trave ili lepka?

1655242851_washing-machine-g43f6aed39_640.jpg
Foto: Pixabay

Uklanjanje tvrdokornih mrlja nekada može biti veliki problem. Međutim, ove tvrdokorne mrlje mogu biti posledica i nepravovremenog čišćnja odeće od mrlja, ili jednostavno od neznanja kako se uklanjaju fleke od različitih sredstava.

Pročitajte još: Samo održavanje bazena košta kao MANJI STAN U BEOGRADU: Zavirite u dom fudbalera Nemanje Matića i njegove supruge (FOTO)

Donosimo vam spisak proverenih metoda za uklanjanje fleka sa odeće, koji su nadaleko poznati i koji će spasiti vašu omiljenu garderobu.

Blato - ostaviti da se osuši, potom istresti, pa oprati u mašini za pranje veša.

Crveno vino - što pre isprati hladnom vodom, eventualno koristiti sredstvo za izbeljivanje.

Čokolada - ostaviti da se osuši, izgrebati i na grubo odstraniti pa oprati u mašini za pranje veša.

Dezodorans - mrlje premazati tečnim sredstvom za pranje veša, kod većih mrlja koristiti malo sredstva protiv rđe.

Pročitajte još: Radost u domu Lidije Vukićević: NJen naslednik podelio važnu vest (FOTO)

Kafa ili čaj - oprati u mašini za pranje veša uz dodatno nanošenje sredstva za pranje rublja direktno na mrlju.

Kečap - mrlje premazati tečnim sredstvom za pranje rublja i eventualno sredstvom za izbeljivanje, potom oprati pa nekoliko puta ponoviti postupak ako je potrebno.

Krv - isprati hladom vodom i nakon toga oprati u mašini za pranje veša na najviše 30 stepeni.

Lepak - za odstranjivanje koristiti aceton.

Pivo - isprati čistom vodom i nakon toga oprati na uobičajen način.

Pročitajte još: Šta stoji iza tradicije na venčanjima "nešto staro, nešto novo"? Običaj koji traje vekovima

Trava - mrlje što pre premazati tečnim sredstvom za pranje rublja pa oprati u mašini za pranje veša, najvažnija je brza reakcija.

Pročitajte još: Trebalo bi da naučite da ĆUTITE O OVIH 5 STVARI - odmah će vam krenuti u životu

Voće - isprati hladnom vodom, mrlje premazati tečnim sredstvom za pranje rublja i oprati u mašini za pranje veša.

Žvakaća guma - staviti na nekoliko sati u zamrzivač, potom otkinuti gumu za žvakanje, a odmrznutu tkaninu oprati u mašini za pranje veša.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.