· · Komentari: 0
prijatno

Rešite se neprijatnih MIRISA U KUĆI: Za svaki deo po jedan trik

Od bacanja smeća na vreme do čišćenja kuhinje – sve su to načini kako kuću održavati čistom, ali bez obzira na trud, ona ponekad neće mirisati sveže kako bismo želeli.

1606204620_Depositphotos_10297165_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Jednom, kad te uobičajene savete precrtate sa liste, iskoristite još nekoliko trikova koji će vaš dom pretvoriti u mirisnu oazu.

Osvežite kantu za smeće u kunjihi

Nemoguće je izbeći neugodan miris iz kante za smeće, posebno ako ste spremali ribu ili čistili luk. Ipak, možete na dno kante staviti par listova papira koji će upiti svu tečnost, a mirisnu maramicu možete staviti ispod kante za smeće kako bi neutralizovala sve neugodne mirise.

Pročitajte još: Za čiste i mirišljave tepihe potreba su vam SAMO DVA SASTOJKA!

Očistite mašinu za sudove sirćetom

Ako se iz vaše mašine za sudove širi neugodan miris, uključite pranje bez posuđa, ali stavite dve šoljice sirćeta. Svi neprijatni mirisi će nestati, a uklonićete i nagomilani kamenac.

Foto: Pixabay

Osvežite sudoperu limunom

Ako želite brzo rešenje za odvod u sudoperi, dodajte u njega malo narendane korice limuna ili narandže i momentalno ćete dobiti svež miris.

Aktivni ugalj osvežava svaki kutak

Stručnjak za čišćenje Melisa Mejker podelila je jedan odličan trik za celo domaćinstvo - mali filteri od aktivnog uglja. On će upiti sve mirise, od onih u torbi za teretanu do onih u kuhinjskim ormarićima. - Odlično će služiti bilo gde, a posebno u kantama za smeće i malim kutijama - dodala je Maker.

Pročitajte još: Održavanje stvari OD VISKOZE: Kako da budu kao nove

U vodu dodajte mirise i pustite da se kuva

Ako želite da vaš dom odmah savršeno miriše, u vodu stavite začine i bilje i pustite da se kuva, a miris kuće će biti neodoljiv. Za ove hladnije dane birajte začine poput cimeta i narandže.

Foto: Deposit

Osvežite fotelje ili kauč

Uzmite bocu sa raspršivačem i u nju stavite malo votke, pa nežno pošpricajte po nameštaju. Votka deluje kao prirodni dezodorans i neutralizovaće većinu neprijatnih mirisa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.