· · Komentari: 0

Spavaća soba kao oaza mira i opuštanja

Jedinstveno i nezamenjivo mesto za opuštanje i odmor u svakom domu je spavaća soba. Ona treba da bude oaza prijatnosti i sigurnosti, a da bi se to postiglo neophodno je da bude uredna i dobro organizovana

1652275308_00-NOVOSTI.jpg
Foto: Promo

Osećaj mira i opuštanja svakako kreira atmosfera samog ambijenta, a značajno doprinosi i dobra osvetljenost.  Svi volimo velike prozore duž sobe, terasu, kao i prirodno svetlo. Kako to u spavaćim sobama često nije slučaj, jer najčešće imaju jedan prozor standardnih dimenzija, za efekat osunčanosti i prirode mogu se koristiti razne kombinacije boja u prostoru, kao što su žuta i plava.

Foto: Promo

U primeru stana od 45m2, gde spavaća soba ima i prozor i balkonska vrata za terasu, zbog samog oblika prostorije i položaja kreveta bilo bi poželjno obezbediti dodatnu osvetljenost. Odlična podloga može biti zid u neutralnom sivom tonu.

Za akcentni komad nameštaja možete izabrati garderober SIERRA 180 OG u dekoru artisan hrasta i savremenog dizajna, koji sa leve strane kliznog mehanizma ima i ogledalo. Uz njega se odlično uklapa komoda SARDINIA 4F, koja je spoj topline rustičnog artisan hrasta sa primesama suptilnih crnih elemenata dekora, a njenoj funkcionalnosti doprinose i četiri fioke u koje možete smestiti razne stvari. Kontast u ambijentu i dodatno naglašavanje komada nameštaja možete postići krečenjem zida iza ovih elemenata u svetloplavu nebo nijansu.

Uz ove nijanse sjajno ide i zlatkasto žuta boja, pa bi odlično rešenje bio tapacirani francuski ležaj BAZEL koji se svojim izgledom uklapa u moderan ambijent spavaće sobe.

Foto: Promo

Kako biste sprečili da šarenilo zavlada ambijentom, predlog je podnožje ležaja dopunite trpezarijskom klupom B510 u sivoj nijansi, koja će se slagati i sa zidom iza ležaja. Dugi nogari klupe dorinose eleganciji prostora, naspram krupnijih komada nameštaja u ambijentu. Iz istog razloga umesto noćnog ormarića možete koristiti klub sto VKCT-50218 koji će se sjajno uklopiti uz crne detalje na komodi i garderoberu. 

Foto: Promo

Plava boja doprinosi mirnom i umirujućem ambijentu, dok žuta unosi trenutnu živost u prostor. Zbog toga ove dve boje zajedno stvaraju savršen balans spokojnog i živahnog enterijera, dok će umerena doza crne smiriti dinamiku boja i povezati sve nijanse koje su korišćene.

Sledeći ove savete postići ćete da vaša spavaća soba predstavlja topao i prijatan ambijent sa modernim komadima nameštaja i naglašenom kombinacijom boja i elemenata, u kojima ćete moći da uživate i maksimalno se opustite i odmorite. Važno je svakako da ambijentu date i svoj lični pečat, što možete postići dekorativnim detaljima i sitnicama.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.