· · Коментари: 0

Спаваћа соба као оаза мира и опуштања

Јединствено и незамењиво место за опуштање и одмор у сваком дому је спаваћа соба. Она треба да буде оаза пријатности и сигурности, а да би се то постигло неопходно је да буде уредна и добро организована

1652275308_00-NOVOSTI.jpg
Фото: Промо

Осећај мира и опуштања свакако креира атмосфера самог амбијента, а значајно доприноси и добра осветљеност.  Сви волимо велике прозоре дуж собе, терасу, као и природно светло. Како то у спаваћим собама често није случај, јер најчешће имају један прозор стандардних димензија, за ефекат осунчаности и природе могу се користити разне комбинације боја у простору, као што су жута и плава.

Фото: Промо

У примеру стана од 45м2, где спаваћа соба има и прозор и балконска врата за терасу, због самог облика просторије и положаја кревета било би пожељно обезбедити додатну осветљеност. Одлична подлога може бити зид у неутралном сивом тону.

За акцентни комад намештаја можете изабрати гардеробер SIERRA 180 OG у декору артисан храста и савременог дизајна, који са леве стране клизног механизма има и огледало. Уз њега се одлично уклапа комода SARDINIA 4F, која је спој топлине рустичног артисан храста са примесама суптилних црних елемената декора, а њеној функционалности доприносе и четири фиоке у које можете сместити разне ствари. Контаст у амбијенту и додатно наглашавање комада намештаја можете постићи кречењем зида иза ових елемената у светлоплаву небо нијансу.

Уз ове нијансе сјајно иде и златкасто жута боја, па би одлично решење био тапацирани француски лежај BAZEL који се својим изгледом уклапа у модеран амбијент спаваће собе.

Фото: Промо

Како бисте спречили да шаренило завлада амбијентом, предлог је подножје лежаја допуните трпезаријском клупом B510 у сивој нијанси, која ће се слагати и са зидом иза лежаја. Дуги ногари клупе дориносе елеганцији простора, наспрам крупнијих комада намештаја у амбијенту. Из истог разлога уместо ноћног ормарића можете користити клуб сто VKCT-50218 који ће се сјајно уклопити уз црне детаље на комоди и гардероберу. 

Фото: Промо

Плава боја доприноси мирном и умирујућем амбијенту, док жута уноси тренутну живост у простор. Због тога ове две боје заједно стварају савршен баланс спокојног и живахног ентеријера, док ће умерена доза црне смирити динамику боја и повезати све нијансе које су коришћене.

Следећи ове савете постићи ћете да ваша спаваћа соба представља топао и пријатан амбијент са модерним комадима намештаја и наглашеном комбинацијом боја и елемената, у којима ћете моћи да уживате и максимално се опустите и одморите. Важно је свакако да амбијенту дате и свој лични печат, што можете постићи декоративним детаљима и ситницама.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.