Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Svakodnevno koristimo opremu za čišćenje kuće, a da li znate koliko često treba da se menja?

Redovno održavajte higijenu alatki za čišćenje.

1611831164_Depositphotos_224224110_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Vremenom oprema za čišćenje postaje leglo bakterija, stoga ih često menjajte.

Pročitajte još: Izvlače POZITIVNU energiju! Ove biljke nikako NE SMETE imati u svom domu

Sunđer

Kuhinjski sunđeri mogu da sadrže opasne bakterije, zato je važno da ih redovno menjate. Menjajte ih jednom nedeljno, a isperite nakon svake upotrebe.

Krpa za pranje podova

Brisanje poda je sjajan način da vaš dom ostane čist, ali to će značiti da će krpa s vremenom skupiti bakterije. Krpu biste trebali ispirati nakon svake upotrebe, a preporučuje se i zamjena svaka dva meseca.

Pročitajte još: Vodoinstalateri kažu: Stvari koje u domu ne smemo da radimo!

Menjajte svaka dva meseca, a čistite nakon svake upotrebe.

Krpa za čišćenje

Krpe za čišćenje takođe mogu skupljati nečistoću, prljavštinu i bakterije. Ako možete, redovito ih stavljajte u perilicu kako bi bile čiste. Ne zaboravite da ih osušite na vazduhu kako biste sprečili vlažan miris. Menjajte na svaka dva mesece, čistite ih jednom nedeljno.

Rukavice

Rukavice koje koristite za pranje ili ribanje toaleta trebale bi dugo trajati ako se o njima brine. Očistite rukavice toplom vodom i sapunom nakon svake upotrebe i zamenjujte ih tek nakon znakova propadanja.

Četke za pranje

Četke traju duže od sunđera, ali vremenom i one propadaju. Čim se dlake istanjuju, menjajte ih. Čistite ih jednom nedeljno.

Pročitajte još: Šta gosti primećuju kad dođu: Neke stvari nam nisu pale na pamet

Krpe od mikrovlakana

Krpe za čišćenje od mikrovlakana izvrsna su alternativa za čišćenje tkanina. Kao i svaku krpu, i njih je potrebno redovno čistite i treba ih stavljati u u mašinu jednom nedeljno.

Metla

Metle mogu trajati dugo. Nakon nekog vremena veroatno ćete primetiti kako se dlake stanjuju, pa to može značiti da je vreme da je zamenite, čistite ih tako što će ih protresti nakon svake upotrebe.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas