Oglas
· · Komentari: 0
SKLAD U DOMU

TRI GREŠKE u uređenju enterijera dnevne sobe koje ne smete napraviti

Ukoliko planirate reorganizaciju dnevne sobe ili se tek useljavate u novi stan, ovo morate znati.

1644965434_living-room-g31ed24e71_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Dnevna soba je prostor u kome najviše boravimo u našem domu i u kome se okuplja cela porodica. Upravo iz ovih razloga, posebno je važno da ovu prostoriju učinimo prijatnom i udobnom za boravak u njoj. 

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

Donosimo vam tri greške u uređenju dnevne sobe koje ne smete napraviti, ili pak morate da ih ispravite da bi u dnevnoj sobi napravili sklad koji će privući pozitivnu energiju.

Previše boja

Iako jarke boje u časopisima za uređenje enterijera izgledaju odlično, u stvarnim prostorima vrlo je rizično njihovo korišćenje, posebno ako je reč o tamnim ili intenzivnim bojama. Srećom, druga boja zida često može rešiti problem. Ako imate nameštaj u nekoliko boja, predlažemo da zidovi budu beli ili sivi. U suprotnom, ukoliko je nameštaj u neutralnim tonovima, kombinaciju uvek možete nadopuniti nekom bojom. Ipak, pripazite na količinu kako ne biste otišli u drugu krajnost.

Pročitajte još: "Umreću s ožiljkom zbog Danilove nesreće": Nataša Bekvalac otvorila dušu o BIVŠIM MUŽEVIMA

Nameštaj ne odgovara prostoru

Ako ste odabrali fotografiju iz časopisa i slepo je pratili, šanse da ćete pogrešiti prilično su velike. Svaki je prostor jedinstven, a prilikom odabira nameštaja morate paziti na proporcije. Kupovina nameštaja vrlo je slična kupovini odeće - ne odgovara svima sve, pa je neke trendove ili komade jednostavno bolje zaobići.

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

Na primer, velika garnitura verojatno neće dobro izgledati ako je "ugurate" u mali dnevni boravak. Isto tako, dvosed usred velikog prostora delovaće pomalo otužno i prazno.

Nedostatak svetla

Nedostatak prirodnog svetla i manjkava rasveta osnovni su neprijatelji vašeg prostora. Ma koliko se trudili i uložili novaca ili vremena u svoj dom, on neće izgledati kako ste zamislili ukoliko je mračan. Srećom, situacija se može barem donekle popraviti uz svetle boje na zidovima i nameštaju posebno ako je prostorija manjih dimenzija.

Pročitajte još: Smeli autfit u OSMOJ DECENIJI: Verica Rakočević u džombastim čizmama i kratkom kaputu izgleda kao TINEJDžERKA (FOTO)

Nedostatak prirodne rasvete možete donekle nadomestiti i rasvetom, pa svakako predlažemo da nabavite veliki broj podnih i stonih lampa koje će stvoriti i udoban ambijent.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas