· · Komentari: 0

Trik koji će vas oduševiti: Pomoću jednog sastojka očistite kuvalo od kamenca (VIDEO)

Kamenac je neprijatelj mnogih kućnih aparata

1670511631_ketler-.jpg
Foto: Shutterstock

Pre praznika mnogi se posvete detaljnom čišćenju doma pa i onih delova koji su često zanemareni prilikom svakodnevnog održavanja kuće i kućnih aparata.

Pročitajte još: Idealno mesto za NOVOGODIŠNJU JELKU prema FENG SHUI pravilima: Birajte tri oblasti u domu

S obzirom na to da je hladnije vreme idealno za uživanje u toplim napitcima, kako vaš čaj ili kafa ne bi imali okus kamenca ili kiseli ukus od ustajalosti, potrebno je redovno da čistite kuvalo za vodu.

Jedan odličan trik pomoći će vam da kuvalo očistiti za svega nekoliko minuta i to bez korištenja jakih kemikalija.

 

@lucykalice Day 1 of the big Christmas deep clean - the kettle 🎄🎅🏻 the limescale came up really well just using lemon so i would recommend! #deepclean #christmasclean #cleanmas #cleaningtiktok #cleaningmotivation #kettleclean #cleanwithme #kettlecleaning #cleantok kettle clean lemon kettle clean vinegar #cleaninghacks #learntocleanwithme #kettlecleaningtime #cleaningtiktok kettle cleaning hacks cleaning tips and tricks #kettle #cleaning #satisfyingcleans #christmascleanup #limescaleremoval ♬ Elf - Main Theme - Geek Music

Jedna korisnica TikToka objavila je video koji pokazuje kako tačno da očistite kuvalo za vodu, a potreban vam je samo sok od limuna. "Počela sam tako što sam sipala malo soka od limuna. Koristila sam flaširani, ali možete koristiti sveži limun, takođe bi delovalo. Pokrila sam dno i samo dodala malo vode. Pustila da prokuva, a zatim ostavila da odstoji 30 minuta dok se sav kamenac ne skine", objasnile je u videu.

Kako bi se rešila ukusa limuna, prokuvala je i drugi put koristeći samo vodu.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.