Oglas
· · Komentari: 0
RAZVOJ DECE

Ako vaše dete ima problema sa HIPERAKTIVNOŠĆU i koncentracijom - vežbajte sa njim JOGU! Evo i kako

Joga nije samo preporučljiva odraslima već i deci...

1647109724_mother-g753f8a80b_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Joga vežbe nisu samo namenjene odraslima već i deci obzirom da im samo duboko disanje može pomoći da se smire, opuste i reše stresa i strahova. Joga za decu izvodi se na isti način kao i joga za odrasle, a potrebno je samo pripaziti da se položaji izvode ispravno.

Pročitajte još: Koristite ih svakodnevno, a ne znate da su oni LEGLO zaraze: Ovo su PET najprljavijih mesta u KUHINJI

Zašto je joga dobra za decu?

Joga poboljšava telesno, ali i mentalno zdravlje kod dece i utiče na njihov razvoj. Poboljšava snagu, stabilnost i koordinaciju, a jednako tako utiče i na poboljšanje koncentracije, bolje pamćenje i smanjuje stres. Određena istraživanja su pokazala kako joga pomaže i kod određenih stanja kod dece kao što su poremećaj pažnje sa hiperaktivnošću i autizam.

Pročitajte još: Kako da "prevarite" mozak da nauči novi jezik? 3 stvari koje morate da probate

Kako izvoditi jogu sa decom?

Joga za decu mora biti zabavna kako bi bila aktivnost kojoj će se uvek vraćati. Stvorite prijatno okruženje, a mogu vam pomoći i određene igračke ili pak gledanje video snimaka na internetu. Možete od joge napraviti igru, samo morate biti dovoljno kreativni.

Pročitajte još: ZDRAV I UKUSAN RECEPT ZA RUČAK: Prženi brokoli sa slaninom spreman za par minuta (RECEPT/VIDEO)

Možete razne poze iskoristiti i stvoriti priču o njima, pa popratiti izvođenje poza sa ispuštanjem životinjskih zvukova. Jednako tako možete kroz jogu zajedno sa decom pričati priču, tako da svaki novi položaj bude nastavak prethodnog događaja. Naučite decu da izvode položaje na način da ih vi prvi pokazujete, a potom vas djeca slede. Takođe, pokušajte i sa tehnikama disanja i meditacijom i uočite kako dete reaguje.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas