· · Komentari: 0

Joga poza koja će vas osloboditi stresa nakon nekoliko minuta: Vrlo je jednostavna

Joga može vašem telu da ponudi mnogo, od aktivacije do snage i, naravno, opuštanja

1665840691_yoga-g1496a6ce1_1280.jpg
Foto: Pixabay

U zavisnosti od stila koji odaberete, određene poze mogu biti neverovatno restorativne, kao što je Poza boginje (Supta Baddha Konasana).

Kako se radi supta baddha konasana?

Lezite na leđa, savijte kolena i spojte stopala. Postavite ruke udobno sa strane sa dlanovima okrenutim nagore. Dišite mirno, dok se trudite da istegnete unutrašnje mišiće butina, tako da ih osetite. Ostanite u tom položaju koliko vam prija, za početak dovoljno je 1 do 5 minuta ili duže.

Pročitajte još: Da li je dobro da vežbamo pre spavanja? Evo kako utiče na san

Koje su prednosti?

Većina nas nosi veliku napetost oko kukova, a Poza boginje (Supta Bada Konasana) je odlična za ublažavanje napetosti. Ova poza takođe može pomoći u obnavljanju tela, a to je i jedna od najboljih poza pre spavanja, jer pomaže celom telu da se opusti i pripremi za odmor.

Osim fizičkog oporavka, može vas i psihički i energetski očistiti. Prema rečima sertifikovane učiteljice joge i reiki praktičarke Džulije Barc, poza boginje je odlična za deblokiranje vaše sakralne čakre, koja se bavi stvarima kao što su kreativnost, nagon i seksualna energija. A kada je u pitanju stres, iznenadićete se koliko ova poza može da opusti anksiozni um.

Pročitajte još: Zašto je dobro preskakanje vijače? Često je zaboravljamo, a ima brojne koristi za telo

Kao što učiteljica joge Kler Griv kaže: „Samo nekoliko minuta u pozi boginje može učiniti da se osećate kao potpuno nova osoba".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.