Oglas
· · Komentari: 0
BEBA

BEBE KAO ODRASLI LJUDI: Ovako je jedan par dvonedeljnu bebu ODVIKAO OD PELENA (FOTO/VIDEO)

Ovo će vas oduševiti, a možda i vi primenite ovu metodu kod svoje dece.

1600863171_ooo.JPG
Foto: Printskrin / You Tube / On the Way
Oglas

Mama Montana Lauer i tata Tom Lindvud podelili su video u kom objašnjavaju kako su koristeći "eliminacijsku komunikaciju" uspeli u tome da njihova ćerka od dve nedelje starosti više nema potrebu za pelenama.

Ovaj australijski par kaže da eliminacijska komunikacija uključuje čitanje bebinih signala kada joj se ide u WC, čime se preskače potreba za pelenama i ohrabruje naučeno ponašanje.

Tata Tom tvrdi kako roditelji, jednako kao što počinju prepoznavati znakove da je beba gladna, istom tehnikom mogu da nauče da prepoznaju kada njihova beba mora da piški ili kaki, a Montana je na videu objavljenom na Youtubeu ispričala kako joj se "ideja prvo činila ludom", ali da zbog nje nisu morali da kupuju pelene otkako je mala Blu napunila dve nedelje.

Foto: Printskrin / You Tube /  On the Way

Pročitajte još: Kada i zašto se BEBAMA menja BOJA OČIJU?

Navodno su, u jednom danu, kad se Tom posvetio tome da devojčicu stavi na WC šolju svaki put kad mu se činilo da ima potrebu za tim, Blu naučili i da koristi istu.

Od tada, kažu, mala ih samo pogleda kada ima potrebu za toaletom i oni je stave na šolju.

Pročitajte još: Šta kažete na OVO: Što više ĆERKI, to DUŽI život?

- Bebe su rođene apsolutno bez prethodnog znanja kako odnosno gde se obavlja nužda, pa ako ih ne naučimo da se to radi u pelenu, ne moramo ih kasnije ni odvikavati od pelene - kaže Montana, a oboje svim roditeljima preporučaju metodu eliminacijske komunikacije.

Kako su pelene ne samo "novi luksuz nego i neekološke" i drugim su roditeljima preporučili da urade isto, odvoje jedan dan koliko je i Blu trebalo da nauči, nakon čega su samo trebali da čitaju znakove.

Pročitajte još: Sedam trikova sa kojima lako možete USPAVATI DETE (VIDEO)

- Pogledala bi nas kao da kaže: Idem sada u WC, odvedi me do WC-a. Što je bilo stvarno slatko jer je imala dve sedmice kada se to dogodilo, bilo je neverovatno - istakla je Montana.

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas