· · Komentari: 0
VASPITANJE

Kako odgajiti milionera: Neka počne da radi od detinjstva, a razlog je LOGIČAN

Milioner savetuje roditelje kako da nauče decu da rade i budu ambiciozna.

1626508201_Depositphotos_9323592_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

To što vi niste postali milioner iz ko zna kojeg razloga, ne mora da znači da neće biti vaš naslednik, iako ste ubeđeni da “iver ne pada daleko od klade”. Međutim, nema razloga da se vaše dete ne priključi svetu bogataša - poručuje milijarder Edgar Sija (40), jedan od najbogatijih građana Filipina.

Pročitajte još: Otkrili ste ALKOHOL kod deteta? TRI su moguća razloga zbog kojih se OPIJAJU

Motivacija za rad se stiče u detinjstvu

Kada je imao 26 godina, Sija je postao vlasnik lanca fast-fud restorana, a nedavno ga je magazin “Forbs” uvrstio na listu najmlađih milijardera iz Azije. U svojoj knjizi “Životni principi”, Filipinac savetuje roditelje kako da odgaje potencijalne bogataše i tvrdi da je to jednostavno.

Plodovi mukotrpnog rada se naplate kasnije!

- Najpre, budite pravi uzor svojoj deci. Mene su roditelji naučili da se naporan rad uvek isplati. Ne može se odmah očekivati veliki uspeh, pa se tako sećam kako su moji mama i tata ni iz čega napravili prodavnicu, a plodove mukotrpnog rada su počeli da osećaju tek mnogo kasnije - navodi Sija.

Deca moraju da rade od detinjstva

U porodičnom marketu, on je radio od detinjstva, i to već od osme godine, pa sada savetuje roditelje da mališanima daju razne zadatke, jer se tako razvija odgovornost i stiče motivacija za rad.

Pročitajte još: Tinejdžerima je najteže: Šta da rade roditelji kada je dete frustrano zbog izgleda i kopira druge

- Bitno je i da roditelji prenesu deci vrednosti koje će im omogućiti da ostanu stabilna i na zemlji, šta god da se desi, bilo da su u pitanju godine čekanja da se neka investicija isplati, bilo da postanu milioneri, jer baš tada će im biti najpotrebnija smirenost kako ne bi “poleteli” - navodi Filipinac.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.