Oglas
· · Komentari: 0

Nekada često ime danas se retko daje: Nosio ga je naš čuveni vojskovođa, a ima staroslovensko poreklo

Uglješa je staroslovensko muško ime

1669025949_shutterstock_2130115187.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Vodi poreklo od korena reči ugalj, pa bi značenje imena bilo crn, mrk, taman ili garav. U prošlosti, kada se još verovalo da reč ima dejstvo magije, ovo ime davalo se detetu u funkciji zaštite od zlih sila koje se klone onog što je ružno i zastrašujuće.

Ime je nastalo u dalekoj prošlost, ali postaje popularno tek u prošlom veku zahvaljujući narodnim junačkim pesmama u kojima se pominje despot Uglješa Mrnjavčević, vojskovođa cara Uroša koji je uživao glas najboljeg vojskovođe svih vremena, a koji je junački poginuo u bici na Marici 1371. godine.

Pročitajte još: Kada se javlja INTOLERANCIJA NA LAKTOZU? Prepoznajte simptome kod deteta

Numerološka vrednost za ime Uglješa je 4.

Oprez često sprečava osobe sa imenom Uglješa da naprave veći uspeh. Spori su u delovanju i reakcijama, i često su sumnjičave prirode. Imaju malo poverenja u druge i u sebe. Dobri su u detaljima, ali im izmiče celokupna slika. Međutim, uporni su i lojalni, pa se na njih uvek možete osloniti.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas