Oglas
· · Komentari: 0
CVEĆE

NIJE SVEJEDNO da li POKLANJATE RUŽE ILI LALE! Zumbuli su znak VERNOSTI, ljiljan za SREĆU, a mimoze...

Cveće je siguran poklon za svaku damu. Kada poklanjate biljku voljenoj osobi, obavezno obratite pažnju na to koju poruku šalje da se dama ne bi uvredila i stekla pogrešno mišljenje

1648219419_tulips-g12dd54155_1280.jpg
Photo:Pixabay
Oglas

Stručnjaci pejzažne arhitekture upozoravaju da svaki cvet nosi neku poruku i da vas ne sme zaseniti njihova lepota, jer se često iza toga krije nešto sasvim drugo.

Narcis - Iako se ovaj cvet najčešće vezuje za samoljublje, on je simbol novog početka s obzirom na to da se rađa među prvima.

Photo:Pixabay

Iris - Simbol dostojanstva, nadahnuća, slave i hrabrosti. Žuti iris označava strast, dok plavi podstiče maštu i sreću.

Zumbuli - Znak su vernosti i nepokolebljivosti, a ako su plave boje simbolišu dugovečnost.

Jasmin - Žuti jasmin označava eleganciju, a ostali odanost.

Magnolija - Ako je bele boje onda označava nevinost, ako je ružičast onda znači stidljivost i najčešće se poklanja devojkama. Ukoliko poklonite magnoliju koja je prerano procvetala, to je nesumnjiv znak da ste zbog nečega uznemireni i nestrpljivi.

Ruže - Ukoliko su crvene simbolišu strast i ljubav, mada mogu da označavaju i zahvalnost i zadovoljstvo. Bele znače čednost, iskrenost i bezgrešnost. Žute ruže mogu da budu simbol veselja, ali i neverstva i ljubomore. Ruže bez trnja mogu da označavaju ljubav na prvi pogled. Narandžaste ruže su simbol žudnje i opčinjenosti, a ljubičaste ljubavi na prvi pogled. Tamnoljubičaste ruže su znak želje za posebnošću i izdvajanjem, dok su plave, zbog veštačkog načina dobijanja njihove boje, simbol nemogućeg.

Photo:Pixabay

LJiljan - Označava beskrajnu lepotu, sreću i spas. Veoma je čest na venčanjima, jer po verovanju simbolizuje biranje voljenog bića. Beli ljiljan znači nevinost i čistoću, žuti obmanu, a ljubičasti povratak sreći.

Bambus - Simbol odanosti i postojanosti bračne zajednice.

Ciklama - Predstavlja simbol iskrenosti i kaže da se simbolizuje pomirenje kada se pokloni osobi sa kojom ste u svađi.

Orhideja - Znači želju za uspehom i posebnost. Simbolizuje ljubav, lepotu, romansu i želju za intimnošću. Ona se često poklanja bolesnicima i porodiljama kako bi im se poželeo brzi oporavak. Predstavlja i želju za uspehom u karijeri.

Photo:Pixabay

Lala - Simbol ponosa i slave. Crvene lale se vezuju za ljubav, a žute za beznadežnu ljubav. Roze znače brižnost, ljubičaste dostojanstvo, a bele oproštaj.

Mimoza - Simbol sigurnosti i pouzdanja, a označava i raskoš i moć. Ona je i simbol ljubaznosti.

PROČITAJTE JOŠ: Poslastičar razotkrio aferu: Muž varao ženu sa najboljom prijateljicom

Suncokret - Ovaj cvet je simbol za snagu, ponos, divljenje i obožavanje. Može da znači i oholost. Ukoliko ga poklanjate voljenoj osobi, označava vašu spremnost da joj se potpuno posvetite.

LJubičice - Ovaj cvet je simbol odanosti i vernosti. Bele i ljubičaste znače skromnost.

Visibabe - Znače nadu, napredak i utehu. Kada želite nekome da poručite da ne gubi nadu, poklonite mu visibabe.

BONUS VIDEO: 

 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas