Oglas
· · Komentari: 0

Tri cvetnice koje najbolje uspevaju na OSUNČANIM TERASAMA: Vrelina im ne može ništa!

Ovo cveće će uživati na suncu

1654871999_flowers-gaa9a48b62_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

 

Ako imate balkon ili vrt koji je je pozicioniran na jugu ili zapadu pa time i jako osunčan, preporučuje se da sadite samo one vrste koje vole sunce i kojima neće štetiti velike vrućine.

Gazanija

Ovo je biljka koju ćete uočiti zbog njenih velikih cvetova čije su latice kombinacija nekoliko boja. Ako ste u hladnijim kontinentalnim krajevima, gazanija neće preživeti zimu. A ako ipak uspe da se sačuva, sledeće godine njene stabljike dobiće još jedan red latica.

Pročitajte još: Biljke koje zapravo odbijaju KOMARCE i druge BUBE KOJE GRIZU! Posadite ih u saksiju i bićete mirni

Osim u saksijama i žardinjerama gazanije možete saditi i na gredicama – bitno je da imaju puno sunca i da temperatura tokom noći ne pada ispod 10°C. Nemojte ih zalivati ako je površina zemlje vlažna, jer će koren istrunuti. Prihranjujte ih svake dve nedelje i redovno čistite od ocvalih cvetova.

Foto: Piksabej

Verbena

Ova biljka pleni lepotom svojih cvetova i omiljen je balkonski cvet koji se ponekad sadi i na gredicama. Idealan je cvet za one koji nemaju velikog vrtlarskog iskustva jer je prilično nezahtevna biljka. Osim u grmovima, postoje vrste koje rastu kao puzavac ili u obliku grma.

Pročitajte još: Ovo drvo odiše aromom elegancije ŠANEL PET: Malajke su ga koristile za negu kose, a danas je sinonim za "miris žene"

Izdržaće jako sunce, kao i sušu. Ne preterujte sa zalivanjem i to radite samo kada primetite da je zemlja suva. Želite li da malo duže cveta, krajem jula je malo orežite. Tu istu tehniku primenite i ako biljka gubi oblik koji želite da ima – orežite joj stabljiku za dve trećine.

Foto: Piksabej

Muškatle

Muškatle su verovatno najpopularnije balkonsko cveće i to najviše zbog svojih predivnih baršunastih bujnih cvetova koji će izdržati sve do kraja jeseni. Osim u žbunu, mogu biti i puzavice. Muškatle vole sunce, ali i dobro dreniranu zemlju, pa se preporučuje u zemlju staviti i pesak ili perlit (razmera neka bude 1:7). Redovno ih zalivajte ali nemojte preterivati s količinom, jer ne vole veliku vlagu. Bolje će vam cvetati ako im redovno uklanjate ocvale cvetove i nikada ih nemojte zalivati po lišću.

Foto: Piksabej

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas