Oglas
· · Komentari: 0
kosa

Da li kosa brže raste ako je redovno šišamo? Šta je mit, a šta istina?

Nebrojeno puta ste čuli da ukoliko često šišate kosu, ona zapravo i raste brže.

1619887256_Depositphotos_163530496_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Ovo su tvrdnje u koje veruje veliki broj populacije, a mi razotkrivamo da li je u pitanju istina ili mit.

Kosa, tačnije dlaka, raste u zavisnosti od mnoštva faktora. Najuticajniji faktor od kojeg zavisi kako će dlaka rasti i kojom brzinom jeste genetika. U proseku ona raste oko 1 cm mesečno, ali može i više od toga.

Da li šišanje čini da kosa brže raste?

Kosa raste iz folikula koji predstavljaju male otvore na koži skalpa, tako da njeno skraćivanje opšte ne utiče na brzinu rasta. Ova zabluda je najčešća u vezi sa kosom, ali je ujedno i dalimično tačna. Redovno šišanje iskrzalih krajeva doprinosi da kosa izgleda zdravo, bujno i gušće. Dakle, ukoliko iskrzale, ispucale i tanke krajeve skratite kosa će izgledati duže i bujnije, jer više neće biti tu tanke istanjene vlasi koje vizuelno čine da ona izgleda kraće.

Najbolje bi bilo da kosu šišate na 12 nedelja, kako bi zadržala bujnost, blistavost i kako bi izgledala zdravije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas