Oglas
· · Komentari: 0

Da li spavanje u grudnjaku sprečava OPUŠTANJE GRUDI? Stručnjaci otkrili da li ima istine u čuvenom ženskom triku

Bapske priče su nepresušne kada su u pitanju žene i njihovi grudnjaci. Neki kažu da nošenje grudnjaka može izazvati rak dojke - ne. Drugi se kunu da je prosečna veličina grudnjaka B - to je zapravo C

1651651903_woman-g4750bb218_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ali možda je najčuveniji biser mudrosti koji se prenosi sa majke na ćerku da će spavanje u grudnjaku sprečiti opuštanje grudi . Da li je to istina? Plastični hirurg Grejs Ma otrkiva istinu.

„Postoje sve te glasine da ako spavate u grudnjaku, vaše grudi se neće toliko opustiti“, kaže dr Ma. „To je zaista mit. Nažalost, opuštanje je prirodna posledica starenja. A stopa spuštanja ženskih grudi i stepen spuštanja zavisi od mnogo faktora: pušenja cigareta, gojaznosti, trudnoće i gravitacije. Zaista ne postoji način da se to preokrene ili spreči.”

I iako spavanje u grudnjaku neće sprečiti opuštanje, može pružiti udobnost ženama koje imaju velike grudi.

Pročitajte još: Da li vaša menstruacija zaista PRESTAJE U VODI i da li može da PRIVUČE AJKULE? Razbijamo sve mitove!

„Kada žene koje imaju velike grudi legnu, njihove grudi mogu pasti bočno“, kaže dr Ma. „Mogu da vuku i budu veoma neprijatni i bolni i povlače grudi. U tim slučajevima, nošenje nečeg što podržava može biti udobnije."

Kako odabrati pravi grudnjak

I iako grudnjaci nikada ne mogu da preokrenu efekte majke prirode, oni mogu ženama pružiti oblik i podršku kakvu žele. Dr Ma nudi sledeće savete za odabir pravog grudnjaka:

  • Postavite sve na mesto.  „Mnoge žene ne koriste pravu veličinu“, kaže dr Ma. „Kada ispadate iz grudnjaka ili se prosipate iz grudnjaka, to nije odgovarajuća podrška. Treba vam nešto sa trakom koja će vam dobro pristajati oko torza, jer će to sve držati na mestu.”
  • Uverite se da vam je grudnjak udoban. Grudnjak treba da bude pravilno postavljen tako da bude udoban, ali i da podržava. I trebalo bi da bude dovoljna podrška da ne osećate opterećenje u leđima i ramenima.
  • Ne uzimajte grudnjak koji je previše ograničavajući. Izbacite grudnjake koji uzrokuju modrice u ramenima ili koji imaju žice koje se urezuju u grudi.

Pročitajte još: Bio je ZABRANJEN u javnosti, a Vatikan ga je proglasio GREŠNIM! Saznajte burnu prošlost BIKINIJA (FOTO)

„Ako odaberete grudnjak koji je pravilno postavljen i pripijen oko vašeg torza, bolje će podržavati vaše grudi“, kaže dr Ma. „I na kraju, imaćete manje povlačenja ramena i biće bolje za vaše držanje i okvir vrata i leđa.”

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas