· · Komentari: 0
drugo stanje

Kako se neguje KOSA U TRUDNOĆI? Mitovi i istine

Blistavost, sjaj, lepršavost su samo neki od prideva kojima bi se opisala lepota ženske kose u periodu trudnoće. Sve ove promene uzrokovane su hormonima i čuvenim pojmom - drugo stanje.

1620032668_Depositphotos_71521025_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Često se nalazimo u ćorsokaku kada su u pitanju dileme vezane za negu kose tokom trudnoće. Jedni vam govore da ne koristite nikakvu hemiju koja bi mogla da vas ugrozi na bilo koji način, dok drugi smatraju da vas to ne može ugroziti i da ih bezbrižno koristite. Mi vam nudimo nekoliko korisnih saveta za održavanje kose u trudnoći.

Pročitajte još: Suština u partnerskim odnosima je BRATSKA LJUBAV? Mila Vukov za Magazin objašnjava šta to zapravo znači

Šišanje kose

Ukoliko ste godinama unazad priželjkivali jaku i gustu kosu u trudnoći će vam se želja ostvariti, pa bi šišanje moglo da sačeka. Nakon porođaja vaša kosa će se vratiti na staro, više će opadati nego u trudnoći, pa je to sigurno i najbolje vreme za oblikovanje i skraćivanje. Tada ćete dobiti pravu sliku vaše frizure.

Farbanje kose
Kada je u pitanju farbanje ili oblikovanje kose, najbolje bi bilo da sačekate da prođe prvi trimestar. Hormoni mogu učiniti svoje, a kosa vam može postati kovrdžavija, tamnija, a može se više i mastiti. Dešava se ukoliko se u tom periodu farbate da kosa ne primi željenu boju. Ali sve u svemu, tokom trudnoće možete farbati kosu farbama bez amonijaka, uz savet vašeg izabranog lekara.

Nega kose

Ukoliko vam je kosa suva ili oštećena, tokom trudnoće može biti još suvlja usled hormonskih promena. Bez brige! Slobodno prilikom pranja stavljajte veće količine balzama na krajeve ili lepo upakujte kosu maskom i držite je neko vreme. Period trudnoće vam može pomoći da napravite pauzu sa farbanjem i negujete kosu.

Stilizovanje kose

Ako često radite trajno ispravljanje kose ili stavljate minival, može se dogoditi da ne dobijete očekivane rezultate. Usled hormonskih promena pored gustine kose se menja i vaša struktura, pa se možete razočarati krajnjim rezultatom. Stoga najbolje bi bilo da u periodu trudnoće ove tretmane preskočite.

Pročitajte još: Kako da roditelji deci podignu NIVO SAMOPOUZDANJA: 5 jednostavnih načina

Preparati za kosu

Često žene tokom trudnoće izbegavaju korišćenje proizvoda koji poseduju veliku količinu hemije, pa se opredeljuju za preparate na prirodnoj bazi. Bilo da su farbe, šamponi ili balzami mogu se naći na biljnoj bazi bez suvišnih hemikalija koji mogu izazvati iritacije kože glave. Stoga, dame, budite oprezne i čitajte deklaracije sa sastavom proizvoda.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.