Oglas
· · Komentari: 0

Masna kosa je čest problem: Kako da je duže održimo čistom?

Kosa se navikava na ovaj režim - i koža počinje da luči više sebuma kao zaštitna reakcija.

1629207504_Depositphotos_176363742_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Najčešći problem je prečesto pranje kose.

Još jedan čest uzrok je nepravilna nega. Velike su šanse da šampon nije prikladan za vaše vlasište ili da nanosite previše balzama na svoje teme. Tu je i nasledni faktor, ali i bolesti gastrointestinalnog trakta ili hormonski poremećaji u telu. U ovoj situaciji morate se obratiti lekaru i preduzeti potrebne testove.

Pročitajte još: Deset najboljih POZA za FOTOGRAFISANJE U PARU! Kada imate razliku u visini, evo kako da stanete! (FOTO/VIDEO)

Odredite tip vlasišta

Ako imate masnu kožu, vaš tip vlasišta će verovatno biti isti. U ovom slučaju, svakodnevno šamponiranje nije štetno, ali važno je za to izabrati proizvode za nežnu negu kose.

Odviknite se od svakodnevnog šamponiranja

Kosu je potrebno prati na svaka dva dana. U početku će se javiti osećaj neprijatnosti, pa je bolje započeti ovaj proces od vikenda, kada ne morate nigde ići.

Koristite suvi šampon - on neće samo ukloniti masnoću, već će i dodati volumen vašoj kosi. Ako nema suvog šampona, u pomoć će doći bebi puder: nanesite proizvod na koren kose, a zatim uklonite višak češljem. Da bi prah bio nevidljiv na tamnoj kosi, pomešajte ga sa kakaom.

Operite kosu vodom na sobnoj temperaturi i isperite hladnom vodom - ovo će izgladiti folikule dlake i učiniti kosu glatkijom.

Pročitajte još: Četiri znaka da je vaš "SAVRŠENI" dečko zapravo PSIHOPATA!

Pijte najmanje 2 litre vode dnevno - odgovarajući režim hidratacije će smanjiti lučenje sebuma.

Čišćenjem vlasišta očistićete pore od nečistoća. Piling se može napraviti kod kuće: dodajte malu količinu vode u morsku so, nanesite na koren kose i nežno masirajte. Masaža poboljšava cirkulaciju krvi i stimuliše rast kose.

Nanesite regenerator i masku samo na vrhove. Ovi proizvodi opterećuju kosu, pa ih rasporedite po dužini bez dodirivanja korena i temeljno isperite vodom da biste uklonili sve ostatke. Odaberite šampon i regenerator sa prirodnim sastojcima, bez sulfata i parabena.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas