Oglas
· · Komentari: 0
LICE

So iz PEĆINE, magareće MLEKO, pepeo i KONJAK: Otkrivene najveće TAJNE NAJLEPŠIH ŽENA

Najlepše žene sveta su se trudila da lepotu zadrže i u tome nisu prezale ni od čega!

1604651568_MASKAdepozit.png
Foto: Depozitfoto
Oglas

Istorija negovanja ženske lepote seže mnogo pre pojave skupih hemijskih proizvoda. Taj imperativ je oduvek postojao, ali su dame nekada iz čiste prirode uzimale “zrnca” za očuvanje mladosti, svežine i blistave kože.

Pročitajte još: Super trikovi sa KOREKTOROM: Evo na koje se sve načine može koristiti

Foto: Depozit

Još je kraljica Kleopatra mnogo polagala na negu. Kao svedok ostala je Hipokratova zabeleška da se najpoznatija Egipćanka kupala u magarećem mleku u koje se dodavalo nekoliko kapi ulja jasmina ili sandalovog drveta, kao i šolja meda.

Piling od morske soli.

Piling kože je radila uz pomoć morske i soli iz pećina, koje je mešala sa cvetnim uljem. Da bi uklonila tragove umora sa lica i ublažila podočnjake, oko očiju je nanosila matični mleč. Time je sprečavala i “brisala” bore.

Pročitajte još: Kako da vaše OBRVE izgledaju savršeno? Na ove TRI stvari OBRATITE PAŽNJU

Marija Antoaneta, francuska kraljica, negovala se maskom koju i danas koriste mnoge Francuskinje. Ona je mešala dve supene kašike konjaka sa trećinom šolje mleka u prahu, belancetom i sokom od limuna.

Konjak, mleko, belance i limun - maska za lice!

Nanosila ju je na čisto lice i držala sat vremena, jer je znala koliko su ti sastojci delotvorni. Konjak podstiče cirkulaciju i sužava pore, belance oporavlj

Kafa i ovas bili su tajna Katarije Velike!

a kožno tkivo, mleko smanjuje lučenje sebuma, a limunov sok uklanja izumrle ćelije.

Ruska carica Katarina Velika iz 18. veka važila je za pravu zavodnicu, a dnevna nega joj je bila vrlo važna. Smatrala je da najveću zaslugu za njenu lepotu ima parno kupatilo, posle čije upotrebe je pilingovala telo smesom od kafe i prokuvanog ovsa, zatim se kupala u mleku i surutki. Laktove i pete je negovala limunovim sokom, kako bi bili nežni i beli. U borbi protiv podočnjaka koristila je čaj od kamilice ili izrendani krompir, a lice je osvežavala maskom od jagode i jabuke. Bilo joj je važno i da joj zubi budu što belji, pa je pravila pastu od pepela i timijana.

Pročitajte još: SAKRIVANJE BORA šminkom: Evo u čemu je tajna

Grejs Keli
Za Grejs Keli, princezu od Monaka iz 20. veka, najvažnije je bilo da su joj negovane ruke, jer je govorila da se godine prvo na njima vide, pa je koristila veliki broj hranljivih krema.

Elizabeta od Bavarske, čuvena carica Sisi iz 19. veka, bila je jedna od najlepših i najnegovanijih vladarki. Tajna njene blistave kože krila se u činjenici da je svako jutro ustajala u pet sati i kupala se u ledeno hladnoj vodi. Posle toga je radila vežbe, a zatim odlazila na jahanje.

Sisi je kosu masirala senom, na lice stavljala meso!

Svako veče se masirala maslinovim uljem i trakama od plasta sena, da bi se pred spavanje opuštala u vreloj pari. Noći je provodila sa komadom mesa na licu, jer je verovala da je to najbolja maska protiv starenja kože.

Pročitajte još: Da li i vi imate problem sa PODOČNJACIMA? Evo kako da ih ublažite

Kosu je negovala šamponom od žumanaca i konjaka. Bila je protivnica parfema, tvrdeći da oni samo pospešuju starenje. Govorila je da je fizička aktivnost najvažnija, pa je po ceo dan šetala. Vodila je računa i o ishrani, a neretko je jela samo tečne obroke, odnosno pila mleko sa vodom cveta ljubičice.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas