· · Коментари: 0
права кичма

Не будите лењи! Савети помоћу којих ћете имати САВРШЕНО ДРЖАЊЕ

Истраживања су показала да исправно држање смањује осетљивост на бол. Осим тога, лакше ћете дисати. Погрбљено држање сужава дисајне путеве, због чега је теже дубоко удисати.

1599815261_Depositphotos_126997048_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Како правилно држати тело?

1. „Издужите“ кичму

Станите тако да су вам ноге у раскораку, у ширини рамена, затим издужите кичму (замислите да вас неко нежно вуче према горе држећи вас за главу). Задржите се тако док полако не избројите до пет.

2. Подуприте доњи део леђа

Заролајте пешкир и ставите га између столице и леђа. Тако нећете моћи да се погрбите док седите. Исто урадите и у аутомобилу.

Прочитајте још: Ево шта треба ЈЕСТИ ПРЕ ТРЕНИНГА: Како да организујете оброке

3. Промените положај

Седните на ивицу столице, тако да бедра нису на њој, а стражњица у потпуности мора бити на столици. Тако ћете се мање ослањати на леђа.

4. Чешће се исправите

Кад се задубите у посао и престанете да размишљате о правилном држању, ситуација се лако погорша. Поставите аларм на мобилном телефону или рачунару тако да вас сваки сат подсети да се исправите.

Прочитајте још: Савладајте СТЕПЕНАСТЕ СКЛЕКОВЕ и активирајте МИШИЋЕ

5. Промените начин на који спавате

Кад лежите на боку, ставите јастук између колена. Спавање у правом положају може поправити држање и током дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.