Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛАГАНО

СПАВАТЕ и МРШАВИТЕ? Могуће је, ако примените ових 5 савета

Како изгубити килограме уз минималан напор? У наставку је одговор.

1603899222_Depositphotos_171603098_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Процес губитка килограма обично је повезан са нечим тешким и дугорочним: потребно је да направите план тренинга, прилагодите исхрану и стално се мотивишете. Али стручњаци у пољу исхране пронашли су неколико начина који ће вам помоћи да смршате док спавате.

Попијте протеински шејк

Опште је прихваћено да ако желите да смршате, онда је боље да не једете пре спавања или чак да се уопште одрекнете вечере.

Међутим, научници са Универзитета у Флориди током студије открили су да су учесници експеримента који су конзумирали 150 мл протеинског шејка 30-60 минута пре спавања брже мршавили од оних који су легли гладни.

Поред тога, они који воле да пију (протеински шејк) повећавају метаболизам и смањују крвни притисак током времена.

Прочитајте још: У овоме је ЦАКА! Никада не треба да чекате да ОСЕТИТЕ ГЛАД и ИЗГУБИЋЕТЕ КИЛОГРАМЕ

Угасите светло

Научни часопис Биологицал Рхyтхмс објавио је извештај о томе како светлост утиче на квалитет спавања и тежину. Испоставило се да чак и пригушено светло може ометати опоравак тела, па је заспати са лампом лоша идеја.

Фото: Депозит

Испланирајте следећи дан

Ујутро је мотивација најчешће на нули, па је дан боље планирати дан раније. Направите здрав ручак, припремите здрав доручак (семе цхиа или овсене пахуљице можете прелити кокосовим млеком). Тада ћете мирно заспати знајући да сте се припремили за следећи дан. А након буђења биће лакше држати се плана.

Прочитајте још: ПУН Месец је тренутак када треба почети ДИЈЕТУ, јер се МРШАВИ без стреса

Регулишите грејање

Медицински часопис Диабетес извео је експеримент и открио да су добровољци који су спавали на 19° Ц повећали залихе смеђе масти (здраве врсте телесне масти која помаже сагоревању калорија). Они који су спавали на угодној температури од 23° Ц нису се могли похвалити таквим успехом. Ако вам је тешко да заспите на хладном, можете носити топле чарапе.

Прочитајте још: ОМЕГА дијета: ЈЕДЕ се НЕОГРАНИЧЕНО, увек свеже, али МРШАВИ се СИГУРНО

Подесите аларм

Према студији Универзитета Бригхам Yоунг жене које се свакодневно буде отприлике у исто време теже су од оних које се не придржавају режима. Количина и квалитет сна играју важну улогу у губитку килограма: телу је потребно око 8 сати да се опорави. Чак и благи недостаци спавања повећавају апетит и подстичу дебљање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas