Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА

Пре изласка КРЕМ, одмах по уласку КРЕМ: Правилна нега је важнија од ЦЕНА препарата

Наше лице прво је на удару свих временских прилика, што се врло брзо на њему и покаже.

1611513394_Depositphotos_13876412_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Тако је и са хладноћом, када би требало да посветимо посебну пажњу његовој нези и заштити. Оно што најчешће заборављамо, мислећи да нам је влажност неопходна само током летњих месеци, је хидратација, која би требало да буде појачана у зимском периоду.

Прочитајте још: НЕВЕРОВАТНО: Ево како се мењала ШМИНКА од античких времена до данас (ВИДЕО)

Лагане лосионе и креме требало би заменити маснијим, на бази хидратантних састојака, али и уља, чија ће масноћа направити заштитни слој, који ће бранити лице од исушивања. Масне киселине, глицерол, уреа и алфа хидрокси такође су састојци које би свака "зимска" крема требало да садржи.

Нега усана
Усне штитите балзамом на бази ланолина, пчелињег воска, бадемовог уља или ши путера. Повремено их масирајте сувом четкицом за зубе, а пре спавања их намажите медом. Пре него што легнете на кожу нанесете неколико капи уља за лице (арганово, рицинусово, маслиново, орахово, бадемово, лавандино) и умасирате.

Насупрот њима, избегавајте препарате на бази алкохола и замените их лосионима са хијалуронском киселином или пантенолом, као и кремама на бази природних уља, попут јојобе, кокосовог, уља коштица грожђа, кајсије, пшеничних клица...

Препарате на бази алкохола замените пантенолом.

Добар избор су и креме са витаминима и активним супстанцама, као што су ши путер и глицерин. Серуми су такође препоручљиви, нарочито они на уљаној бази. Најтању и најосетљивију кожу, око очију, негујте кремама које садрже кофеин, алге и биљне састојке - истовремено ће умањити подочњаке и отеченост.

Прочитајте још: Први пут - АЈДЕ, други пут - нема смисла, али ТРЕЋИ ПУТ - аман човече! Зашто је ТРЕЋА прељуба КОБНА?

У односу на топлије месеце зими креме треба наносити више пута дневно, а пре изласка напоље - обавезно. Ноћу лицу највише пријају оне обогаћене гликолском киселином и ретинолом.

Лице чистите млеком

Што се тиче чишћења лица, било би добро да користите млеко уместо пенастих препарата. Маску стављајте једном недељно, а једном у две недеље урадите пилинг лица, којим ћете скинути мртве ћелије и наталожене токсине са површине коже и тако јој помоћи да се брже регенерише.

Прочитајте још: Четири једноставна објашњења зашто жене НЕ РАЗУМЕЈУ мушкарце

Не заборавите креме са заштитним фактором од сунца, јер снег одбија сунчеве зраке и појачава ефекат УВ зрачења. На планинама стављајте ону са фактором 30, а у граду вам је довољан фактор 15.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas