Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА

Четкица је неопходна, али није довољна! Три ритуала који спречавају да "жуљају" зуби

Иако мислимо да је довољно то што оперемо зубе ујутру и пред спавање, комплетна орална хигијена ту не би требало да се заврши.

1615196538_Depositphotos_215989832_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

А врло је важно да о њој водимо рачуна, јер без ње нема лепих зуба и блиставог осмеха, али ни здравог даха који о нама и те како говори, као ни општег здравља, јер каријес је замка за читав организам.

Прочитајте још: Мислили сте да је ТЕЧНИ САПУН бољи од обичног, а уствари је легло је ЗАРАЗЕ, ево и зашто

Зато, ако већ нисте, почните да упражњавате следеће "ритуале" на дневном нивоу како бисте могли мирно да спавате. Можда вам се чини да за то немате времена од свакодневних обавеза, али оне никако не смеју да вам буду оправдање нити изговор. Јер, у питању су ваше здравље и лепота.

Колико пута се перу?
Зубе перите три пута дневно по три минута, тако што ћете четкицу поставити под углом од 45 степени у односу на уздужну осу зуба. Будите нежни. Не заборавите да оперете и задње, а не само да "наградите" предње зубе.
  • За почетак, изаберите меку четкицу која вам неће скидати зубну глеђ и оштетити десне. Мењајте је на свака три месеца.
  • Осим стандардних пасти, узмите и кокосово уље, којим ћете после редовног прања још мало очистити зубе. Оно је у служби блиставог осмеха и елиминатора наслага каменца.
  • Једном дневно четкицом обавезно протрљајте и језик, јер се на њему сакупљају бактерије које су као темпирана бомба. Зато је важно да их уклоните, а приметићете их у виду беличастог трага који остаје и ствара непријатан задах.
  • Четкица није довољна у борби са остацима хране који се претварају у бактерије, односно стварају каријес, па обавезно купите конац за чишћење. Он ће стићи тамо где четкица не може, а то је чак 40 одсто површине зуба. Само редовном употребом конца, и то најбоље воскираног, можете да рачунате да сте темељно уклонили нечистоће из међузубног простора, које лако могу да доведу до упале, крварења десни, губитка зуба... Ако приметите крв после чишћења концем, то је само знак да је ту била упала и крварење може да се понавља све док се не повуче запаљење.

Обавезна нега за мостове и навлаке Фото: Депозит

Прочитајте још: Имају НЕВЕРОВАТНО ДЕЈСТВО! Како спавање у ВУНЕНИМ чарапама утиче на наш организам?

Ујутру и увече, после прања зуба, исперите усну дупљу антисептичком течношћу, која ће вас освежити. Најбоље је да је задржите у устима 30 секунди, добро промућкате, а онда испљунете. Тако ћете бити сигурни да сте елиминисали бактерије и заштитили зубе, одржавајући оралну хигијену на прави начин.

Бактерије сигурно елиминише само антисептичка тешност.

Препорука је и да користите хладно цеђена уља за бућкање, као што су кокосово или сусамово, јер она имају антиупално дејство и штите зубе од наслага (плака) који је увертира за стоматолошке проблеме. Кашику уља сипајте у уста и мућкајте га 15-20 минута, испљуните га и добро исперите уста водом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas