Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Длаке на ножним прстима указују на 5 озбиљних ОБОЉЕЊА! Обратите пажњу на број 3

Постоји неколико изненађујућих ствари које вам длачице на ножним прстима могу рећи о здрављу.

1616752615_Capture.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе/еду Тв
Oglas

До сада сте вероватно приметили како се длачице могу појављивати на најнеобичнијим деловима тела.

И док неке длачице на телу имају своју сврху, као што су обрве или трепавице, длачице на осталим деловима тела нам и нису баш потребне.

Постоји неколико изненађујућих ствари које вам длачице на ножним прстима могу рећи о здрављу.

1. ЦИРКУЛАЦИЈА ВАМ НИЈЕ ИДЕАЛНА

Ако немате ни једну длачицу на вашим ножним прстима или те длачице саме опадају, то би могао бити знак да нешто са вашом циркулацијом није уреду, јавља Еверyдаy Хеалтх. Нормално је да имате неколико длачица на овом делу, осим ако их сами не уклањате. Ако ваши ножни прсти немају нимало длачица, обратите се доктору како бисте проверили циркулацију.

2. ХОРМОНСКЕ ПРОМЕНЕ

Др. Сејал Схах у једном интервјуу објаснила је да уколико пролазите кроз неке хормоналне промене, длачице на прстима могу постати грубље и тамније. Ако су ваше длачице некада у младости биле светлије, то не значи да неће постати тамније како старите. То је једноставно природан след догађаја у животу.

3. СИНДРОМ ПОЛИЦИСТИЧНИХ ЈАЈНИКА

Сидром полицистичних јајника може довести до тога да имате нежељене длачице на одређеним деловима због нивоа андрогена у телу. 

4. ДЛАЧИЦЕ СУ ПОВЕЗАНЕ СА ГЕНИМА

Ако су ваши родитељи имали длачице на прстима и постале тамније како су старили, то ће се највероватније и вама десити.

5. ИМАТЕ ПЕРИФЕРНЕ ВАСКУЛАРНЕ БОЛЕСТИ

Један од узрока слабе циркулације је периферна васкуларна болест. Периферну васкуларну болест могу изазвати атеросклероза, запаљењски процеси у зиду артерија и емболуси или крвни угрушци унутар крвног суда праћени сужењем или зачепљењем лумена артерија

6. ИМАТЕ ДОБРУ ЦИРКУЛАЦИЈУ

Баш као што недостатак длачица указује на слабу циркулацију, ако имате доста длачица на ногама и прстима, то значи да имате веома добру циркулацију. Др. Ницоле Г. Фреелс у свом блогу објашњава како можда нећете волети длачице на ножним прстима, али то значи да је са вашом циркулацијом све у најбољем реду.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas