Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВЕРОВАЊА

ПЛАВА је моћна БОЈА: Шта значи ако волите да носите ову нијансу, и какву ћете енергију привући?

Плава боја зрачи јаком енергијом, посебно ако волите да је носите, или је имате у кући.

1632421722_blue-2705642_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Психолози сматрају да свака боја има своје значење, а енергичари да је свака нијанса симбол посебне енергије.

Уколико често облачите гардеробу у плавој боји, треба да знате да она има врло моћну енергију. Сматра се да избор плаве боје можете привући срећу у различитим областима живота, а најпре на пословном и љубавном плану.

Прочитајте још: Мало другачији тест личности: Коју сте БОЈУ прво УОЧИЛИ на овој СЛИЦИ?

Плава боја углавном утиче на интелект, мисли, ум, свест.

Плава одећа, плави зидови или слике на зидовима такође повећавају интелектуалне способности особе која воли ову боју. Према психолозима плава боја подстиче на то да се усредсредимо на нешто важно. Плава боја побољшава концентрацију, као и меморију, због чега су овом бојом окружени они који се баве интелектуалним и креативним активностима.

Наиме, када погледамо плаву боју, почињемо лакше да доносимо одлуке и ослобађамо се непотребних мисли. Такав антистрес ефекат може да се постигне гледањем у небо и море, због чега није чудо када људи кажу да их вода умирује.

Плава боја такође симболизује и одговорност, па одећу у овој боји бирају људи који су лидери на високом положају. Под утицајем ове боје људи наводно постају љубазнији и срдачнији.

Негативни ефекти

Поред позитивних, плава боја има и негативне ефекте. Сматра се да смањује физичку активност јер је фокусирана на ум. Може нас учинити сањивим и рањивим. Такође, она симболизује одмор и сан, па се према неким веровањима не препоручује избор гардеробе у овој боји током дуге вожње.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas