Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Тајна финог укуса је у малим стварима: Ово су ГРЕШКЕ које скоро СВИ праве када кувају КАФУ

Није тешко направити идеалну кафу.

1634822524_food-g2e98d9604_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Иако делује доста једноставно, већина људи направи барем једну грешку која се може одразити на укус домаће, у народу познатије као турске кафе.

Постоји неколико корака и битних ставки у процесу кувања кафе које се морају испоштовати, како би кафа имала прави укус и предиван мирис.

Прочитајте још: Углавном се пије уз шећер, али само у комбинацији са ОВИМ ЉУТИМ ЗАЧИНОМ, кафа производи СЕРОТОНИН

Ово су најчешће грешке због којих кафа није укусна онолико колико бисте хтели да буде.

Вода

Кафа је приближно 98% воде, а скоро сви користе ону са чесме. Ипак, треба имати у виду да квалитет воде са чесме није као некада и да може да промени квалитет али и укус кафе. Стога је препоручљиво да се кафа спрема са филтрираном водом.

Температура

Температура воде за кафу је изузетно важна. Током кувања треба да буде између 90° Ц и 95° Ц. Воду можете да прокувате и оставите је да стоји око 30 секунди пре додавања кафе.

Кафа

Људи често додају превише кафе како би укус био јачег интензитета. Међутим, ако се стави превише кафе, овај напитак може добити кисели укус. Златно правило је 2 кашичице кафе на 170 милилитара воде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas