Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СПАВАЊЕ И САН

ЧАША МЛЕКА пред одлазак у КРЕВЕТ: Због чега овај напитак треба да вам постане НАВИКА?

Познато је да је млеко и те како здраво за кости, али је мање познато да постоје бројни бенефити ако га попијете пред спавање.

1643039669_milk-g1bfe7464c_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Једна шоља топлог или хладног млека помоћи ће вам да лакше заспите, учврстиће вам сан, али ће вас и заситити ако вас ухвати напад глади пре него што одете у кревет.

Шоља млека за квалитетнији сан

Уколико имате лак сан и будите се ненаспавани, решење је у једној шољи млека. Многе студије су доказале да млеко може допринети да се боље наспавате и да се не будите током ноћи.

Ако пимате несаницу или сте изложени стресу, због којег лоше спавате, почните да конзумирате млеко сваке вечери.

Млеко садржи мелатонин, који утиче на опуштање тела, и триптофан, који је заслужан за добро расположење и мир.

Млеко се посебно препоручује особама које се током ноћи често буде и имају лоше снове, као и онима који не могу тако лако да утону у сан.

Прочитајте још: Ублажава акне, опоравља косу,отклања боре: За ЛЕПОТУ вам је потребно само КИСЕЛО МЛЕКО

Шоља млека гаси глад

Ако вас током ноћи обузме глад и морате да устанете да нешто поједете, та навика ће вас сигурно довести до нагомилавања килограма. Међутим, једна шоља млека пред спавање решиће овај проблем јер ће ваш стомак бити сит, и нећете имати напад глади током ноћи.

Млеко организму даје осећај ситости, а уз то, моћи ћете лакше и да смршате, јер нећете јести тешку храну пре спавања. 

Ако одете у кревет гладни, и црева вам константно "крче", једина мисао коју ћете имати је хоћете ли издржати до доручка. У таквом стању вам је потребно више времена да заспите, али са једном шољом млека, решићете овај проблем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas